Domov Pomazanky Batátová nátierka
Batátová nátierka

To, že na Silvestra nemôžeme obložené bagetky so šunkou, salámou, kyslou uhorkou a strúhaným syrom neznamená, že si nemôžeme pripraviť naše vlastné. A bude nám k tomu stačiť aj takáto jednoduchá nátierka. 😉


Batátová nátierka

Týmto receptom sa lúčim s rokom 2018 a teším sa na výzvy, ktoré prinesie ten nový. 🙂 Prajem vám krásny silvestrovský večer a všetko len to najlepšie v Novom rok 2019.  Najmä zdravie, pretože to je to najdôležitejšie, no samozrejme aby vás neopúšťala ani láska, šťastena a odhodlanie plniť si svoje sny.

Potrebujeme:
1 väčší batát
1 pohár urid dalu (125ml pohár)
2 PL ovsených vločiek
petržlen
mletý koriander
galgant
½ ČL tekvicového oleja
1 ČL oleja z hroznových jadier
soľ

1. Batát uvaríme v šupke a urid dal uvaríme vo vode s petržlenovou vňaťou.
2. Keď sú oba mierne vychladnuté, pridáme ich do mixéra spolu s ostatnými koreninami, vločkami, soľou a rozmixujeme do hladka.
3. Nátierku podávame s domácim pečivom, posypanú troškou petržlenovej vňate a drvenými tekvicovými semienkami, no výborne chutí aj s krekrami.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.