To, že na Silvestra nemôžeme obložené bagetky so šunkou, salámou, kyslou uhorkou a strúhaným syrom neznamená, že si nemôžeme pripraviť naše vlastné. A bude nám k tomu stačiť aj takáto jednoduchá nátierka. 😉

Batátová nátierka
Týmto receptom sa lúčim s rokom 2018 a teším sa na výzvy, ktoré prinesie ten nový. 🙂 Prajem vám krásny silvestrovský večer a všetko len to najlepšie v Novom rok 2019. Najmä zdravie, pretože to je to najdôležitejšie, no samozrejme aby vás neopúšťala ani láska, šťastena a odhodlanie plniť si svoje sny.
Potrebujeme:
1 väčší batát
1 pohár urid dalu (125ml pohár)
2 PL ovsených vločiek
petržlen
mletý koriander
galgant
½ ČL tekvicového oleja
1 ČL oleja z hroznových jadier
soľ
1. Batát uvaríme v šupke a urid dal uvaríme vo vode s petržlenovou vňaťou.
2. Keď sú oba mierne vychladnuté, pridáme ich do mixéra spolu s ostatnými koreninami, vločkami, soľou a rozmixujeme do hladka.
3. Nátierku podávame s domácim pečivom, posypanú troškou petržlenovej vňate a drvenými tekvicovými semienkami, no výborne chutí aj s krekrami.