Domov Bezlepkové recepty Tapiokový puding s ovocím

Tapiokový puding s ovocím

autor: hitjezdravozit 17. februára 2018
Tapiokový puding s ovocím

Tapiokový puding sme už raz na blogu mali. Vtedy som sa však skôr zamerala na rakytník, ktorým som ho ochutila a o perličkách sme si vlastne nič nepovedali. Preto to dnes skúsim napraviť. 🙂
Tapioka je škrob, ktorý sa získava z koreňa manioku. Je prirodzene bezlepková, obsahuje omega 3 mastné kyseliny a minimálne množstvo tuku . Nemá žiadnu špecifickú chuť a z mojich receptov ju poznáte predovšetkým v podobe tapiokovej múky, ktorá je akýmsi základom v mojich psylliových žemličkách. Ja som si však zamilovala aj perličky a najmä puding, ktorý sa z nich vyrába.
Tapiokové perly sú malé biele guľôčky, z ktorých sa pri procese varenia uvoľňuje škrob. Ten zahusťuje tekutinu, v ktorej sa perly varia a vytvára pudingovú konzistenciu. To, kedy je puding hotový, viete podľa toho, že z bielych perličiek sa stávajú priesvitné.

Tapiokový puding s ovocím
Potrebujeme:
90g tapiokových perličiek
50g trstinového cukru
10g domáceho trstinového cukru s vanilkou
650ml kešu mlieka
2 jablká
za hrsť mrazených černíc (z našej záhrady)
štvrť ČL škorice
1 PL domáceho trstinového cukru s vanilkou

1. Tapiokové perly zalejeme mliekom, pridáme cukry a varíme do zhustnutia. Je veľmi dôležité puding neustále miešať aby sa vám škrob neusádzal na spodku hrnca.
2. Kým sa puding varí, ošúpeme si jablká, ktoré nastrúhame a pridáme do hrnca.
3. K nim prisypeme vanilkový cukor, škoricu a pridáme za hrsť černíc. Prilejeme trošku vody a dusíme na miernom ohni až do úplného zmäknutia.
4. Ovocie som nemixovala. Roztlačila som ho vareškou, takže nám drobné kúsky zostali v celosti.
5. Hotový tapiokový puding navrstvíme do pohárov a vrch ozdobíme ovocnou zmesou.

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Veronika Čopíková 16. apríla 2018 o 15:34

Paťka akurát dnes sa chystám na tento puding 🙂 Krásne fotky si k tomu spravila. Teším sa na knižku 🙂

Odpovedať
hitjezdravozit 17. apríla 2018 o 8:20

Jej tak to sa veľmi teším 🙂 Ďakujem Veronka :*

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.