Domov Keksy, sušienky Celozrnné kokosové kôpky

Celozrnné kokosové kôpky

autor: hitjezdravozit 1. apríla 2019
Celozrnné kokosové kôpky

Bol “krásny”, upršaný deň, ako stvorený na vymýšľanie nových receptov. Viete, to je zákon schválnosti, že keď máte voľno, vonku je škaredo. 😀 No nič. Aspoň ma to nikam nelákalo a mohla som si porobiť v kuchyni čo som chcela.

Konečne bez mlieka

V poslednej dobe, od kedy mi niektoré mliečne produkty nerobia problémy, som si uvedomila, že robím všetky keksíky s maslom. Čo by nebol žiaden problém, však je to jeden z najkvalitnejších tukov, no tí, ktorí majú intoleranciu laktózy či alergiu na BKM si na nich moc nepochutnajú. Samozrejme, vždy je tu šanca použiť rastlinné maslo, no povedala som si, že by to už chcelo taký recept, pri ktorom si nebudete musieť lámať hlavu nad tým, čím maslo nahradiť, ktorý tuk je vhodný a podobne.
A to som ešte vtedy ani netušila, aký bude dobrý… 🙂

Power kokos

Orechové maslo neznamená iba arašidové či mandľové. Slovenská značka Powerlogy je dôkazom toho, že je možné vytvoriť akékoľvek iné. Napríklad aj kokosové.
Rôzne raw dobroty som z neho robila už milión krát, no tentoraz mi napadlo, vyskúšať ho v pečenej forme. A urobila som dobre. 😉 Tieto kokosové kôpky sa okamžite stali mojou závislosťou a od vtedy som ich piekla už niekoľkokrát. A nie len preto, že sú výborné, ale aj preto, že sú extrémne jednoduché na prípravu. Okrem toho s použitím iného džemu môžete dostať rôzne príchute. Ja som ich už skúšala so slivkovým aj s marhuľovým. 

Celozrnné kokosové kôpky


Potrebujeme:

50g kokosového oleja
80g Power kokosového masla
30g medu
1 vajce
90g celozrnnej špaldovej múky
50g ovsených vločiek
½ ČL prášku do pečiva bez fosfátov
štipku soli
domáci slivkový džem

1. Kokosový olej, maslo a med rozmixujeme. Pridáme vajce a mixujeme ďalej.
2. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a s ovsenými vločkami a pridáme k tekutej zmesi.
3. Vypracujeme cesto, z ktorého si odoberáme malé kôpy, v dlani ich vyformujeme na guľky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a palcom zatlačíme do stredu aby nám vznikla jamka.
4. Do stredu jamky naplníme slivkový džem.
5. Kôpky pečieme pri 180°C približne 9-10 min (závisí aj od rúry). Sledujeme aby nám nezhoreli.


Keďže sa nám blíži Veľká Noc, tieto keksíky môžu byť idéalnou maškrtou na veľkonočný stôl. Určite si pochutná každý šibač, či už histaminik alebo nehistaminik. 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme