Niektorý deň som si spomenula na cookies s kúskami čokolády, ktoré som kedysi dosť často robievala a zmyslela som si, že ich vyskúšam v zdravšej verzii a samozrejme bez čokolády 🙁 😀 Cukor som nahradila kokosovým, Heru rastlinným maslom, bielu múku špaldovou a ryžovou a čokoládu ovsenými vločkami a mandľovými lupienkami. A veru po dlllhej dobe mi tieto keksíčky chutili asi najviac zo všetkých sladkostí, ktoré som robila. Žeby nejaké deja vu? Neviem, ale určite ich odporúčam vyskúšať 🙂
Cookies s ovsenými vločkami a mandľovými lupienkam
Potrebujeme:
85 g rastlinného masla izbovej teploty (pri tolerancii použite radšej klasické maslo)
70 g kokosového cukru
100 g špaldovej múky
50 g ryžovej múky
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
1 vajce
1 PL mandľového mlieka
za hrsť ovsených vločiek
za hrsť mandľových lupienkov
Najprv si predhrejeme rúru na 200°C a potom stiahneme na 170°C. Pri tejto teplote budeme cookies piecť.
1. Alsan vyšľaháme s cukrom.
2. Pridáme vajce, prilejeme mlieko a zmixujeme.
3. Múky zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do zmesi.
4. Na záver jemne primiešame ovsené vločky a lupienky.
5. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme malé „kôpky“, ktoré rozplaštíme na placičky.
6. Pečieme pri 170°C asi 15 min.
Ak chcete mať cookies menšie, stačí vám robiť maličké „kôpky“, pretože v rúre ešte dosť narastú 😉
Sú to suché keksy, takže v uzatvárateľnej krabici vám vydržia aj 1-2 týždne. Ak vám teda nerobia problémy. Ja som si to odskúšala cez Vianoce a keksy tohto druhu som mohla kľudne aj niekoľko týždňov po upečení.
1 komentár