Domov DezertyPalacinky a lievance Špaldovo-ryžové palacinky

Špaldovo-ryžové palacinky

autor: hitjezdravozit 19. januára 2016
Špaldovo-ryžové palacinky

Palacinky musia byť na mojom stole aspoň raz za týždeň (najradšej by som ich mala aj každý deň). 😀 Dajú sa spraviť na toľko rôznych spôsobov, môžete si ich dopriať na raňajky, ako dezert alebo dokonca hlavné jedlo s nejakou hustou polievkou.


Potrebujeme (asi na 8ks):
110 g špaldovej múky
40 g hnedej ryžovej múky
150 ml mandľového mlieka
100 ml minerálky
2 vajcia
štipka soli
1-2 ČL medu (podľa chuti)

1. Zmiešame si múky, pridáme štipku soli a prilievam striedavo mandľové mlieko s minerálkou.
2. Metličkou na šľahanie miešame aby sme nemali hrudky a postupne pridáme vajíčka.
3. Vymiešame si hladké cesto a na záver pridáme trochu medu. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, prilejeme ešte trochu minerálky.
4. Palacinky vypečieme na kvapke kokosového oleja.

Pozn. Pre bezlepkovú variantu použijeme čisto ryžovú múku a pridáme štipku bezfostfátového prášku do pečiva.

Dnes som si ich naplnila domácim marhuľovým džemom bez konzervantov a mletým makom bez cukru. Na záver som ich ešte trošičku poliala medom a dozdobila. To bola dobrota 🙂

 

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme