Domov DezertyPalacinky a lievance Špaldovo-ryžové palacinky

Špaldovo-ryžové palacinky

autor: hitjezdravozit 19. januára 2016
Špaldovo-ryžové palacinky

Palacinky musia byť na mojom stole aspoň raz za týždeň (najradšej by som ich mala aj každý deň). 😀 Dajú sa spraviť na toľko rôznych spôsobov, môžete si ich dopriať na raňajky, ako dezert alebo dokonca hlavné jedlo s nejakou hustou polievkou.


Potrebujeme (asi na 8ks):
110 g špaldovej múky
40 g hnedej ryžovej múky
150 ml mandľového mlieka
100 ml minerálky
2 vajcia
štipka soli
1-2 ČL medu (podľa chuti)

1. Zmiešame si múky, pridáme štipku soli a prilievam striedavo mandľové mlieko s minerálkou.
2. Metličkou na šľahanie miešame aby sme nemali hrudky a postupne pridáme vajíčka.
3. Vymiešame si hladké cesto a na záver pridáme trochu medu. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, prilejeme ešte trochu minerálky.
4. Palacinky vypečieme na kvapke kokosového oleja.

Pozn. Pre bezlepkovú variantu použijeme čisto ryžovú múku a pridáme štipku bezfostfátového prášku do pečiva.

Dnes som si ich naplnila domácim marhuľovým džemom bez konzervantov a mletým makom bez cukru. Na záver som ich ešte trošičku poliala medom a dozdobila. To bola dobrota 🙂

 

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.