Domov Bezlepkové recepty Mandľové srnčie labky
Mandľové srnčie labky

Že sa nedá piecť bez múky? Jasné, že sa dá 😉 Presne tak boli upečené aj tieto mandľové sušienky a okrem toho, že sú nízkohistamínové a bezmliečne, sú tým pádom aj bezlepkové 🙂 Recept je veľmi jednoduchý a pritom výborný. Pokojne by som ho vyskúšala aj s iným druhom mletých orieškov (lieskovce, pekanové..samozrejme také, aké tolerujete). Myslím si, že tieto sušienky by obstáli aj na vianočnom stole medzi ostatnými klasikami, čo poviete? 😉

mandlove-susienky-1
Potrebujeme:
pol pohára mletých mandlí
2 PL kokosového cukru
štipku soli
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
3 PL roztopeného kokosového oleja
1 PL medu
2 ČL mandľového mlieka

1. Mandle, cukor, prášok do pečiva a soľ zmiešame.
2. Pridáme med, kokosový olej a mandľové mlieko a vypracujeme cesto.
3. Vytvarujeme malé guľky, z ktorých urobíme placičky a dvoma prstami pritlačíme, aby nám zostal akoby vzor srnčej labky/kopýtka.
4. Pečieme pri 170°C asi 6-7 minút.
5. Po vytiahnutí sú sušienky mäkké, takže ich bezpodmienečne necháme úplne vychladnúť. Potom stvrdnú aby sa dali normálne chytať do rúk, no zvnútra sú stále mäkučké.

mandlove-susienky-2
Poznámka: Pozor, ľahko zhoria, takže ich sledujeme. Ja som ich mala v rúre 8 min. a už dosť stmavli na niektorých miestach.

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Katarína Dubeňová 6. apríla 2019 o 20:06

ahoj, prosim ta cca kolko ks vyslo z tohto mnozstva surovin?dakujem

Odpovedať
hitjezdravozit 8. apríla 2019 o 9:39

Ahoj, fíha, nenapísala som tam kusy, čoo? 🙁 Presne si už nepamätám…ale viem, že nie veľa.. Okolo 10-12ks. Závisí asi aj od veľkosti tvarovania.

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.