Od kedy znovu pracujem a tentoraz tak, že som vlastne celý deň mimo domu, zostáva mi menej času na varenie a pečenie. V pracovné dni samozrejme varím tiež, no veeeľmi jednoducho a veeeľmi skoro ráno (6:00) alebo naopak neskoro večer, keď si musím napiecť pečivo, prípadne nejaký koláčik na druhý deň.
Tieto muffinky som si tiež robila do práce a keďže mám radšej tie šťavnaté druhy, rozhodla som sa pre jeden experiment. Použila som v nich jablkové pyré od OVKA. Samozrejme, ak máte viac času, jablkové pyré si môžete spraviť aj doma (to však treba jablká najprv ošúpať, nakrájať, uvariť, nechať vychladnúť a až potom pridávať do cesta). Takto boli muffinky oveľa rýchlejšie hotové a ja som si mohla aspoň o pol hodinku dlhšie pospať 😛
Potrebujeme:
80g múky z hnedej ryže
50g gaštanovej múky
2g guarovej gumy
4g bezfosfátového prášku do pečiva
50g rastlinného masla (môže byť klasické pre tých, čo ho tolerujú)
70g trstinového cukru
1 vajce
1 kapsička OVKO jablkové (120g)
štipka himalájskej soli
1. Zmäknuté maslo (nie tekuté) s cukrom vymiešame mixérom do hladka. Pridáme vajce a mixujeme ďalej.
2. Múky zmiešame s práškom do pečiva, guarovou gumou a štipkou soli a prisypeme k maslovej zmesi.
3. Pridáme jablkové OVKO a mixérom vypracujeme cesto.
4. Naplníme ním silikónové košíky a muffinky pečieme pri 175°C 20 minút.
Muffiny sú bez lepku, bez mliečneho produktu, nízkohistamínové a ich konzistencia je perfektná. Sú podobné ako tieto gaštanové, no sú ešte viac mäkkučké, nadýchané a šťavnaté.