Karob síce nie je kakao, no mnohí ho ho považujú za jeho náhradu. Je vhodný najmä pre tých, ktorí trpia alergiou na kakao. Treba si len zvyknúť na jeho zvláštnu chuť a vôňu, ktorá sa čokoláde bohužiaľ nepodobá. Je prirodzene sladkastý a jeho farba závisí od dĺžky praženia bôbov. Má 3x vyšší obsah vápnika, obsahuje viaceré zdraviu prospešné látky ako vitamín B, horčík, draslík, železo, má menej tuku a kalórií, pomáha pri trávení a vylučovaní a v neposlednom rade bojuje proti mnohým civilizačným chorobám.
Priznám sa, že karob nie je mojím najväčším miláčikom ale keďže viem, aké má priaznivé účinky, snažím sa ho zaradiť do jedálnička aspoň občas. Skúšala som s ním tieto falošné čoko krúžky, no najviac mi zatiaľ chutí v ovsenej kaši. 😉
Ovsená kaša s karobom
Potrebujeme:
1 pohár mandľového mlieka
3 PL ovsených vločiek
1ČL karobu
1 Čl agave
1 PL chia semiačok
čokoľvek čo ľúbite na ozdobu/dochutenie
1. Vločky nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom.
2. Pridáme chia semiačka a karob a varíme na miernom ohni do zhustnutia.
3. Dochutíme s agave a ozdobíme.
4. Ja som zvolila čučoriedky, pufovaný amaranth a kokosové čipsy.