Bez cukru, bez laktózy, nízkohistamínové a bio 🙂 Malá náhrada za milovanú čokoládu, ktorú nemôžeme. Avšak odporúčam aj s karobom opatrne zo začiatku eliminačnej diéty. Nie je pravidlom, že sa toleruje lepšie ako napríklad kvalitné nepražené kakao.
Potrebujeme (asi na 40ks):
120ml kokosového oleja
8 PL agáve sirupu
250g špaldovej múky
1 PL bezfosfátového prášku do pečiva
2 PL karobu
kvalitnú bio tmavú alebo bielu čokoládu (mnohí histaminici ju tolerujú dobre) na zdobenie /nemusí byť/
1. Olej si roztopíme a vymiešame metličkou s agáve sirupom.
2. Vmiešame ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
3. Toto cesto sa nedá krásne rozvaľkať, pretože sa dosť trhá. No v malých dávkach sa dajú vytvoriť placičky, ktoré následne vykrojíme okrúhlou formičkou aby mali pekný tvar.
4. Pečieme pri 160°C asi 7-8 min.
5. Pozor,po upečení sú krehučké, takže ich necháme poriadne vychladnúť.
6. Na záver ich môžeme ozdobiť tmavou alebo bielou čokoládou.
1 komentár