Domov Bezlepkové recepty Višňovo-karobová bublanina (bezlepková)

Višňovo-karobová bublanina (bezlepková)

autor: hitjezdravozit 26. júna 2016
Višňovo-karobová bublanina (bezlepková)

Minule som sa vytešovala, že je tu “bublaninová sezóna”. Od vtedy som už robila ďalšie dve veľmi podobné tejto, teda špaldovej v kombinácii s inými múkami, no chýbala mi bezlepková verzia. Bublanina je skutočne jednoduchý koláčik, tak som chcela novým receptom potešiť aj bezlepkáčov 🙂

višňová bub.1

Potrebujeme:

4 vajcia
80 g trstinového cukru
70 g ryžovej múky
50 g kukuričnej múky
30 g pohánkovej múky
1 PL karobu
2 ČL PDP
0,5 dcl rastlinného mlieka (ja som mala práve urobené kokosové)
0,5 dcl kokosového oleja
štipka soli
višne

1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a následne prilievame mlieko a roztopený kokosový olej.
3. Múky zmiešame s karobom a práškom do pečiva.
4. Do žĺtkovej zmesi opatrne primiešavame striedavo sneh a múky.
5. Višne odkôstkujeme.
6. Na plech rozmerov 30×20 cm rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme cesto.
7. Na cesto poukladáme višne a pečieme pri 180°C cca 25-30 min.

višňová bub.3
Ak ju vyskúšate, dajte vedieť ako sa podarila a kľudne pripojte aj fotky 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.