Domov Bezlepkové recepty Višňovo-karobová bublanina (bezlepková)

Višňovo-karobová bublanina (bezlepková)

autor: hitjezdravozit 26. júna 2016
Višňovo-karobová bublanina (bezlepková)

Minule som sa vytešovala, že je tu “bublaninová sezóna”. Od vtedy som už robila ďalšie dve veľmi podobné tejto, teda špaldovej v kombinácii s inými múkami, no chýbala mi bezlepková verzia. Bublanina je skutočne jednoduchý koláčik, tak som chcela novým receptom potešiť aj bezlepkáčov 🙂

višňová bub.1

Potrebujeme:

4 vajcia
80 g trstinového cukru
70 g ryžovej múky
50 g kukuričnej múky
30 g pohánkovej múky
1 PL karobu
2 ČL PDP
0,5 dcl rastlinného mlieka (ja som mala práve urobené kokosové)
0,5 dcl kokosového oleja
štipka soli
višne

1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a následne prilievame mlieko a roztopený kokosový olej.
3. Múky zmiešame s karobom a práškom do pečiva.
4. Do žĺtkovej zmesi opatrne primiešavame striedavo sneh a múky.
5. Višne odkôstkujeme.
6. Na plech rozmerov 30×20 cm rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme cesto.
7. Na cesto poukladáme višne a pečieme pri 180°C cca 25-30 min.

višňová bub.3
Ak ju vyskúšate, dajte vedieť ako sa podarila a kľudne pripojte aj fotky 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Jana 1. septembra 2021 o 13:26

Uzasna bublanina! Dneska jsem zkousela a krasne narostla, chutnala vyborne 🙂 abych snizila pocet vajicek, tak jsem si pripravila dve flax vajicka a pouzila jen dve klasicke (normalne jsem postupovala podle receptu). Take jsem zamenila pohankovou mouku (nemela jsem) za bilou spaldovou a nemelo to proste chybu. Diky za super recept, ktery si rozhodne ulozim 🙂 s pozdravem Jana

Odpovedať
hitjezdravozit 3. septembra 2021 o 8:22

Milá Janka, veľmi sa teším a ďakujem za Vašu spätnú väzbu 🙂

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kuchárske knihy pre histaminikov