Minule som sa vytešovala, že je tu “bublaninová sezóna”. Od vtedy som už robila ďalšie dve veľmi podobné tejto, teda špaldovej v kombinácii s inými múkami, no chýbala mi bezlepková verzia. Bublanina je skutočne jednoduchý koláčik, tak som chcela novým receptom potešiť aj bezlepkáčov 🙂
Potrebujeme:
4 vajcia
80 g trstinového cukru
70 g ryžovej múky
50 g kukuričnej múky
30 g pohánkovej múky
1 PL karobu
2 ČL PDP
0,5 dcl rastlinného mlieka (ja som mala práve urobené kokosové)
0,5 dcl kokosového oleja
štipka soli
višne
1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a následne prilievame mlieko a roztopený kokosový olej.
3. Múky zmiešame s karobom a práškom do pečiva.
4. Do žĺtkovej zmesi opatrne primiešavame striedavo sneh a múky.
5. Višne odkôstkujeme.
6. Na plech rozmerov 30×20 cm rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme cesto.
7. Na cesto poukladáme višne a pečieme pri 180°C cca 25-30 min.
Ak ju vyskúšate, dajte vedieť ako sa podarila a kľudne pripojte aj fotky 🙂
2 komentáre
Uzasna bublanina! Dneska jsem zkousela a krasne narostla, chutnala vyborne 🙂 abych snizila pocet vajicek, tak jsem si pripravila dve flax vajicka a pouzila jen dve klasicke (normalne jsem postupovala podle receptu). Take jsem zamenila pohankovou mouku (nemela jsem) za bilou spaldovou a nemelo to proste chybu. Diky za super recept, ktery si rozhodne ulozim 🙂 s pozdravem Jana
Milá Janka, veľmi sa teším a ďakujem za Vašu spätnú väzbu 🙂