Domov Eliminačná diéta Bravčové karé na prírodno s krémovým brokolicovým pšenom

Bravčové karé na prírodno s krémovým brokolicovým pšenom

autor: hitjezdravozit 6. mája 2016
Bravčové karé na prírodno s krémovým brokolicovým pšenom

Toto krémové pšeno by som pokojne odporučila spraviť si aj ako hlavné jedlo. Je nenáročné na prípravu a chuťovo vynikajúce. Receptov so pšenom u mňa nájdete niekoľko a pár krát som už spomenula, že je pre nás vhodné, no asi ani raz som poriadne nerozvinula, prečo.

Prečo by sme mali jesť pšeno?

V prvom rade je bezlepkové, čo okrem histaminikov ocenia aj celiatici. Je vhodné pre ľudí so žalúdočnými problémami, pomáha pri plynatosti a zápche a tak isto pri problémoch s pankreasom, slezinou, či s obličkami, ktorým dokonca vyslovene prospieva, pretože ich prečisťuje. Obsahuje železo, ktoré mne osobne chýba odkedy mám HIT, i ďalšie dôležité látky ako kremík, vitamíny skupiny B a magnézium, vďaka ktorému redukuje výskyt migrén. Ľudia v Himalájach veria, že im prináša dlhovekosť a preto je ich hlavnou plodinou. Je ľahko stráviteľné a môžete si ho pripraviť na milion spôsobov (ako prílohu, hlavné jedlo, na slano i na sladko).

alpro mäso 1

Bravčové karé na prírodno s krémovým brokolicovým pšenom

Potrebujeme:
1 pohár pšena
pár hlavičiek brokolice
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
Alpro ryžovú smotanu
bravčovú masť

bravčové karé
vajíčko
soľ
galgant

1. Na masti opražíme cibuľku.
2. Medzitým si prepláchneme pšeno.
3. Pridáme ho k cibuľke a minutku miešame.
4. Zalejem 1,5 pohárom vody a varíme na miernom ohni 10 min.
5. Brokolicu si nakrájame úplne na drobné kúsky, ktoré po 10 min pridáme k pšenu.
6. Varíme ďalších 10-15 min.
7. Na záver prilejeme Alpro ryžovú smotanu a pridáme pretlačený cesnak.
8. Poriadne zamiešame, aby sa chute spojili a povaríme ešte 2-3 minutky.

Bravčové karé som iba osolila a namočila ho na pár minút do vajíčka vymiešaného s galgantom. Vypiekla som ho na bravčovej masti a podávala so pšenom.

alpro mäso 3

Keď sa rozhodnete pre bezmäsitú variantu, odporučila by som pridať viac brokolice a niektoré kúsky nechať väčšie, pretože takto bolo robené naozaj skôr ako príloha.

alpro mäso 2

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.