Tento recept som nazvala “čínou” kvôli ryžovým rezancom, no je to taká diétnejšie verzia, samozrejme bez sójovej omáčky. Dokonca som jej dala mierny arabský nádych.
Potrebujeme:
ryžové rezance
červenú a žltú papriku
cuketu
3 vajíčka
cibuľu
kokosový olej
sezamový olej
Tahini sezamovú pastu
sezam
soľ
galgant
1. Ryžové rezance vopred namočíme do vlažnej vody aspoň na 1-2 hodinky.
2. Cibuľku a papriky nakrájame na tenké pásiky a cuketu na hrubšie.
3. Vo woku opražíme cibuľku na kokosovom oleji do sklovita, pridáme cuketu a osolíme aby pustila šťavu. Chvíľu povaríme.
4. Vajíčka rozšľaháme, osolíme a vlejeme do panvice.
5. Keď sa nám vajíčka uvaria, pridáme papriku a dusíme na miernom ohni približne 10 minút.
6. Zeleninu dochutíme galgantom, pokvapkáme asi 1 PL sezamového oleja a vmiešame aj 1-2 PL Tahini.
7. Medzitým si zlejeme rezance a pridáme ich do woku.
8. Povaríme ešte pár minút aby rezance zmäkli.
9. Na záver “čínu” posypeme sezamom a podávame.
Pozn. So sezamovým olejom aj s Tahini opatrne, aby vám jedlo nezhorklo.