Domov Dezerty Pâte à choux s krémom z bielej čokolády

Pâte à choux s krémom z bielej čokolády

autor: hitjezdravozit 8. decembra 2019
Pâte à choux s krémom z bielej čokolády

I keď názov znie všelijako exoticky, použila som ho iba preto, že sa mi veľmi páči. 😀 Ide však o obyčajné odpaľované cesto, ktoré som iba nedávno skúšala prvýkrát, no zamilovala si ho celá rodina a aj priatelia. Robila som ich totiž aj na kamoškinu babyshower a každý si pochvaľoval, čo ma veľmi veľmi tešilo a utvrdilo v tom, že tento recept proste musí ísť na blog! 😉

Krém som tentoraz robila ľahký, z bielej čokolády a krémového syru, ale samotné pate a choux môžete naplniť čímkoľvek. Tým, že ja mliečnu bielkovinu nemôžem, tento krém som prenechala ostatným a mne napríklad veľmi chutili s orechovým maslom. 🙂

Pâte à choux s krémom z bielej čokolády


Potrebujeme:
250ml vody
50g masla*
150g hladkej špaldovej múky
4 vajcia
¼ ČL prášku do pečiva bez fosfátov
1 ČL trstinového cukru zomletého na práškový
štipka soli
štipka tahitskej vanilky
½ ČL cejlonskej škorice

* úspešne odskúšané aj s bezlaktózovým maslom, neúspešne odskúšané s rastlinným Alsanom

1. Vodu s maslom a soľou privedieme k varu.
2. K nim potom prisypeme múku a vareškou neustále miešame kým sa cesto neoddeľuje od hrnca.
3. Cesto následne prenesieme do nerezovej misy a necháme vychladnúť aby bolo na dotyk vlažné, nie horúce.
4. Postupne primiešame vajcia jedno po druhom a tak isto cukor a prášok do pečiva. Ak chceme mať ochutené cesto, pridáme aj vanilku a škoricu.
5. Cesto si prenesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame kopčeky.
6. Rúru predhrejeme na 200°C a pate a choux pečieme 25 minút.
7. Hotové odpaľované cesto necháme vychladnúť a môžeme plniť krémom.

Na krém:
125g krémového syru Philadelphia alebo Lučiny
80g masla
80g bielej čokolády
40g trstinového cukru zomletého na práškový

1.) Roztopíme si bielu čokoládu vo vodnom kúpeli.
2.) Krémový syr rozmixujeme so zmäknutým maslom a trstinovým cukrom.
3.) Primixujeme vychladnutú bielu čokoládu.
4.) Cukrárske vrecko naplníme krémom a na vytláčanie použijeme malú okrúhlu zdobiacu špičku.
5.) Na spodku pate a choux spravíme malú dierku do ktorej strčíme zdobiacu špičku a vtlačíme doň krém kým cítime akoby sa nafúkol.
6.) Hotové pate a choux podávame poprášené práškovým trstinovým cukrom ale pofrkané bielou čokoládou.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.