Občas človek dostane chuť aj na sladký obed. A tak vznikol ryžový nákyp na trošku zdravší spôsob. 😉 Tento recept je bez laktózy, lepku a cukru!
Potrebujeme:
1 šálka (100 g) guľatozrnnej ryže
2 šálky mandľového mlieka
pol šálky ryžovej smotany
1 PL medu
za hrsť bio hrozienok
1 ČL škorice
2 vajcia
2-3 PL jablkového pyré
1. Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku a ryžovej smotane. Keď je hotová, zamiešame do nej med, hrozienka, škoricu, jablkové pyré a žĺtky.
2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne opatrne zamiešame do ryžovej zmesi.
3. Pečieme pri 190°C 30-35 minút.
4. Vrch by mal pekne zhnednúť a nadvihnúť sa.
Je to skutočná mňamka a dokonca chutí možno lepšie za studena 😉 Výborný je aj s domácim broskyňovým kompótom. Ja som si z neho dala po upečení a aj na druhý deň a všetko bolo v poriadku. Kto však vôbec netoleruje odstáte veci, spapá to na posedenie alebo sa podelí s rodinou. Chutí aj tým, ktorí nemajú v stravovaní žiadne obmedzenia 🙂