Domov Bezlepkové recepty Zdravý ryžový nákyp

Zdravý ryžový nákyp

autor: hitjezdravozit 13. februára 2016
Zdravý ryžový nákyp

Občas človek dostane chuť aj na sladký obed. A tak vznikol ryžový nákyp na trošku zdravší spôsob. 😉 Tento recept je bez laktózy, lepku a cukru!

Potrebujeme:
1 šálka (100 g) guľatozrnnej ryže
2 šálky mandľového mlieka
pol šálky ryžovej smotany
1 PL medu
za hrsť bio hrozienok
1 ČL škorice
2 vajcia
2-3 PL jablkového pyré

1. Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku a ryžovej smotane. Keď je hotová, zamiešame do nej med, hrozienka, škoricu, jablkové pyré a žĺtky.
2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne opatrne zamiešame do ryžovej zmesi.
3. Pečieme pri 190°C 30-35 minút.
4. Vrch by mal pekne zhnednúť a nadvihnúť sa.

IMG_20160211_180849

Je to skutočná mňamka a dokonca chutí možno lepšie za studena 😉 Výborný je aj s domácim broskyňovým kompótom. Ja som si z neho dala po upečení a aj na druhý deň a všetko bolo v poriadku. Kto však vôbec netoleruje odstáte veci, spapá to na posedenie alebo sa podelí s rodinou. Chutí aj tým, ktorí nemajú v stravovaní žiadne obmedzenia 🙂

IMG_20160212_162349

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.