Domov Eliminačná diéta Rozmarínové pšeno s mrkvou

Rozmarínové pšeno s mrkvou

autor: hitjezdravozit 12. februára 2016
Rozmarínové pšeno s mrkvou

IMG_20160211_173718
Potrebujeme:

1 šálku pšena
1 vetvičku čerstvého rozmarínu
cibuľu
2-3 mrkvy
olivový olej
ryžovú smotanu
soľ
kurkumu
galgant

1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme vetvičku rozmarínu, občas premiešame a necháme aby sa rozľahla jeho chuť aj vôňa.
2. Vyberieme vetvičku a pridáme mrkvu nakrájanú na tenké plátky (krájala som na strúhadle, nie ručne, inak by boli hrubé). 3. Chvíľu dusíme a následne pridáme pšeno, ktoré sme si predtým prepláchli studenou vodou. Zalejeme jeden a pol násobkom vody a necháme variť pod pokrievkou.
4. Asi po 10 minutách pridáme galgant, kurkumu a soľ a varíme ďalej ďalších 8-10 minút kým pšeno nezmäkne.
5. Po tomto čase pridáme pol šálky ryžovej smotany, poriadne zamiešame a varíme ešte pár minút aby sa nám spojili všetky chute.

IMG_20160211_173723m

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Robert Boldis 17. júna 2019 o 13:32

Dobry den, co to je Galgant som si uz samozrejme zistil ale k comu sluzi vo Vasich receptoch? Da sa pripadne ak je v receptoch nutny niecim nahradit?

Odpovedať
hitjezdravozit 18. júna 2019 o 9:56

Dobrý deň, samozrejme dá sa úplne vynechať. 🙂 Galgant alebo galangal podporuje trávenie, preto z neho za štipku pridávam do všetkého. 🙂

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.