Home Eliminačná diéta Rozmarínové pšeno s mrkvou

Rozmarínové pšeno s mrkvou

written by hitjezdravozit 12. februára 2016
Rozmarínové pšeno s mrkvou

IMG_20160211_173718
Potrebujeme:

1 šálku pšena
1 vetvičku čerstvého rozmarínu
cibuľu
2-3 mrkvy
olivový olej
ryžovú smotanu
soľ
kurkumu
galgant

1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme vetvičku rozmarínu, občas premiešame a necháme aby sa rozľahla jeho chuť aj vôňa.
2. Vyberieme vetvičku a pridáme mrkvu nakrájanú na tenké plátky (krájala som na strúhadle, nie ručne, inak by boli hrubé). 3. Chvíľu dusíme a následne pridáme pšeno, ktoré sme si predtým prepláchli studenou vodou. Zalejeme jeden a pol násobkom vody a necháme variť pod pokrievkou.
4. Asi po 10 minutách pridáme galgant, kurkumu a soľ a varíme ďalej ďalších 8-10 minút kým pšeno nezmäkne.
5. Po tomto čase pridáme pol šálky ryžovej smotany, poriadne zamiešame a varíme ešte pár minút aby sa nám spojili všetky chute.

IMG_20160211_173723m

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Robert Boldis 17. júna 2019 at 13:32

Dobry den, co to je Galgant som si uz samozrejme zistil ale k comu sluzi vo Vasich receptoch? Da sa pripadne ak je v receptoch nutny niecim nahradit?

Reply
hitjezdravozit 18. júna 2019 at 9:56

Dobrý deň, samozrejme dá sa úplne vynechať. 🙂 Galgant alebo galangal podporuje trávenie, preto z neho za štipku pridávam do všetkého. 🙂

Reply

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top