Domov DezertyKoláče, torty Cheesecake (bezlepkový)

Cheesecake (bezlepkový)

autor: hitjezdravozit 14. februára 2016
Cheesecake (bezlepkový)

Tento recept som sa rozhodla pridať napriek tomu, že ja ho nemôžem. Avšak mnohí z vás netrpíte alergiou na mliečnu bielkovinu či intoleranciou laktózy a tým pádom si ho môžete dopriať, pretože v ňom nie je, pre histaminikov, nič nevhodné. Ja som ho pripravila na Valentína môjmu drahému, pretože je to jeho obľúbený dezert. Aj ja som ho milovala a nie iba tento, ale všetky druhy cheesecake-u, no čo sa dá robiť. Dúfam, že si na ňom pochutnáte aj za mňa. 🙂

IMG_20160214_132827

Potrebujeme:
120 g bezlepkových piškot
30 g mletých mandlí
2 ČL karobu
50 g kravského masla

500 g mascarpone (alebo 250 g mascarpone a 250 g jemného tvarohu)
200 g trstinového cukru
2 vajíčka
vanilkový struk

1. Piškoty si rozdrvíme (nie však úplne na prach), zmiešame s mandľami, karobom a rozpusteným maslom.
2. Natlačíme zmes na spodok 20 cm okrúhlej formy na pečenie, uhladíme lyžicou a dáme piecť na 10 minút pri 180°C.
3. Medzitým si vymixujeme tvarohovú vrstvu. Každú ingredienciu pridávame po jednom! Najprv teda vymixujeme samostatne mascarpone, potom pridáme cukor a mixujeme spolu, ďalej vajcia jedno po druhom a na záver ešte vmixujeme vanilku.
4. Keď je korpus upečený, vyberieme ho z rúry a necháme chvíľu vychladnúť.
5. Rúru stiahneme na 160°C a pripravíme si vodný kúpeľ. Do pekáča nalejeme vodu a položíme ho na spodok trúby, aby sa cheesecake zospodu pekne “naparoval”.
6. Tvarohovú vrstvu vylejeme do formy, uhladíme a pečieme 55-60 min.
7. Po dopečení rúru vypneme, otvoríme dvierka a necháme cheesecake vnútri ešte minimálne 1-2 hodiny. Je to veľmi dôležité, pretože ak ho vyberiete hneď po upečení, môže vám popraskať.
8. Keď úplne vychladne, vložíme ho do chladničky a podávame vychladený.


IMG_20160214_132712

Ja som ho dekorovala trošku valentínsky, no samozrejme tieto komerčné cukrovinky môžete vynechať.

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.