Priznám sa, tento recept som nevymyslela sama, čo je teda prekvapivé, pretože ja vždy všetko len tak skombinujem až vznikne nejaký obed 😀 Mala som doma hlivu a recepty, ktoré som z nej robievala ma už nebavili, tak som trošku „gúglila“ až kým som natrafila na recept jednej pani. Hliva a cuketa? To musím vyskúšať! Samozrejme musela som dosť veľa vecí pomeniť, no som vďačná aspoň za inšpiráciu, pretože tá kombinácia je vynikajúca a tento recept určite zaradím medzi častejšie varené v mojej domácnosti 🙂
Potrebujeme:
cca 200 g hlivy
1 menšiu cuketu
2 strúčiky cesnaku
pol póru
pol ryžovej smotany
1 PL ryžovej múky
bazalku
galgant
soľ
kokosový olej
1 pohár pšena
1. Pšeno uvaríme s trochou soli a galgantu.
2. V panvici rozohrejeme kokosový olej a pridáme doň nakrájaný pór a nadrobno nasekaný cesnak.
3. Po chvíľke pridáme čerstvú, nasekanú bazalku.
4. Hlivu medzitým nakrájame na tenké pásiky a pridáme ju do panvice spolu s galgantom a so soľou. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť.
5. Zatiaľ ošúpeme cuketu a nakrájame ju na malé kocky.
6. Asi po 10 minutách ju pridáme k hlive a ďalej dusíme do zmäknutia.
7. Na záver vymiešame ryžovú smotanu s ryžovou múkou a pridáme ju k hlive. Povaríme posledných 5 minút a podávame.