Domov Bezlepkové recepty Cuketková hliva so pšenom
Cuketková hliva so pšenom

Priznám sa, tento recept som nevymyslela sama, čo je teda prekvapivé, pretože ja vždy všetko len tak skombinujem až vznikne nejaký obed 😀 Mala som doma hlivu a recepty, ktoré som z nej robievala ma už nebavili, tak som trošku „gúglila“ až kým som natrafila na recept jednej pani. Hliva a cuketa? To musím vyskúšať! Samozrejme musela som dosť veľa vecí pomeniť, no som vďačná aspoň za inšpiráciu, pretože tá kombinácia je vynikajúca a tento recept určite zaradím medzi častejšie varené v mojej domácnosti 🙂

cuketova-hliva-1

Potrebujeme:
cca 200 g hlivy
1 menšiu cuketu
2 strúčiky cesnaku
pol póru
pol ryžovej smotany
1 PL ryžovej múky
bazalku
galgant
soľ
kokosový olej
1 pohár pšena

1. Pšeno uvaríme s trochou soli a galgantu.
2. V panvici rozohrejeme kokosový olej a pridáme doň nakrájaný pór a nadrobno nasekaný cesnak.
3. Po chvíľke pridáme čerstvú, nasekanú bazalku.
4. Hlivu medzitým nakrájame na tenké pásiky a pridáme ju do panvice spolu s galgantom a so soľou. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť.
5. Zatiaľ ošúpeme cuketu a nakrájame ju na malé kocky.
6. Asi po 10 minutách ju pridáme k hlive a ďalej dusíme do zmäknutia.
7. Na záver vymiešame ryžovú smotanu s ryžovou múkou a pridáme ju k hlive. Povaríme posledných 5 minút a podávame.

cuketova-hliva-2

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme