Zeleninové pomazánky som si skutočne obľúbila. Často ich mám na večeru a snažím sa vymýšľať vždy nové a nové druhy, i keď základ je veľa krát podobný. Najčastejšie ho tvorí červená šošovica, tak ako aj dnes, no snažím sa chute doladiť tak, aby vždy dominovala nejaká iná. Dnes sú to mungo klíčky.
Potrebujeme:
100g červenej šošovice
za hrsť hlavičiek brokolice
za hrsť mungo klíčkov
2 PL pohánkových vločiek
1 PL kokosového oleja
čiernu rascu
galgant
himalájsku soľ
1. Brokolicu a šošovicu uvaríme vo vode do mäkka. Cca 5 minút pred dovarením šošovice k nej na dochutenie pridáme čiernu rascu.
2. Pohánkové vločky zalejeme vriacou vodou a necháme napučať.
3. Všetko spolu zmiešame, vrátane mungo klíčkov a kokosového oleja a rozmixujeme.
4. Na záver ochutíme galgantom a soľou.
2 komentáre
Aj keď nie som nejaký vyznávač zdravej stravy, toto znie celkom dobre 😀 V poslednej dobe sa u nás snažíme zmeniť stravovacie návyky tak možno vyskúšame aj túto pomazánku 🙂
NITA
NEW POST
Táto je fakt super, určite by vám chutila 🙂 Daj potom vedieť 😉