Jej sezóna sa pomaly blíži ku koncu a tak ju aj ja uzatvorim týmto ľahkým, sviežim koláčikom 🙂 Milujem posýpku na ovocných koláčoch a tento recept si ju vyslovene žiada, keďže rebarbora je trošku kyslastá. Koláčik som sa snažila skombinovať tak, aby vyhovoval každému a teda je bez mlieka, lepku a samozrejme aj nizkohistaminový ?
Potrebujeme:
4 vajcia
70g trstinového cukru
20g ghee masla
100ml mandľového mlieka
70g ryžovej múky
40g mandľovej múky
40g teffovej múky
20g tapiokovej múky
10g bezfosfátového prášku do pečiva
200g rebarbory (už očistenej)
Na posýpku:
30g ghee masla
40g trstinového cukru
35g ryžovej múky
1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli.
2. Vo väčšej miske vyšľaháme ghee maslo izbovej teploty s cukrom a po jednom k nim pridávame žĺtky.
3. Postupne prišľahávame aj mandľové mlieko.
4. V malej miske zmiešame múky s práškom do pečiva.
5. Rebarboru nakrájame na malé kúsky.
6. Bielky a zmes múk striedavo špachtličkou primiešavame k žĺtkovej zmesi.
7. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne naň poukladáme rebarboru.
8. Z ghee masla, cukru a ryžovej múky si spravíme posýpku, ktorou ešte posypeme vrch koláča.
9. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30 minút (kontrolujeme špajdlou).
1 komentár