Domov Bezlepkové recepty Dva tipy na iné ako bazalkové pesto

Dva tipy na iné ako bazalkové pesto

autor: hitjezdravozit 4. apríla 2017
Dva tipy na iné ako bazalkové pesto

V minulom článku som vám predstavila nový Paleo obchodík, s ktorým som začala spolupracovať a dnes by som pokračovala, tentoraz však formou receptov.

Predstavím vám  2 druhy cestovín, ktoré som si okamžite zamilovala. Sú to domáce, bezlepkové,paleo cestoviny vyrábané v Maďarsku. Jedny sú sezamové a druhé ľanové. Oboch spoločným základom sú tapioková múka, vajíčko a okrem toho buď sezamová alebo ľanová múka. Sú teda vhodné pre histaminikov, celiatikov no, nie sú vhodné pre vegánov, keďže obsahujú vajíčko.


Keďže som do jedného článku zakomponovala 2 recepty, pokúsila som sa nájsť nejakú spoločnú tému a napadlo mi PESTO. Okrem bazalkového tak môžete vyskúšať aj ďalšie zaujímavé chute 😉

Ako prvé si predstavíme sezamové cestoviny s rukolovým pestom.


Potrebujeme:
cca 150g rukoly (za 2 hrste)
pár listov bazalky
2-3 PL olivového oleja
2 PL mandľových lupienkov
himalájsku soľ

1. Rukolu poriadne umyjeme a vložíme do mixéra s ostatnými ingredienciami.
2. Vypracujeme pesto, na záver ho dochutíme soľou a podávame s cestovinami.

Sezamové cestoviny sú hotové za 7-8 min, nelepia sa a sú výborné.

Pozor! Toto pesto má skutočne zvláštnu, horkastú chuť (kto pozná rukolu vie), takže si na ňu musíte zvyknúť. Ak rukolu nemáte radi, prejdite radšej na druhý recept 😉 U môjho drahého veru neprešlo. No mne naopak chutilo 🙂


Ako druhé tu máme ľanové cestoviny s brokolicovým pestom.


Potrebujeme:
pol brokolice
pol hrste listov bazalky
10-12 kešu orechov (na pár hodín predmočených)
2-3 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
himalájsku soľ

1. Brokolicu uvaríme domäkka s trochou soli.
2. Pridáme ju do mixéra spolu s ostatnými ingredienciami a rozmixujeme na pesto. Soľou ho dochutíme až na záver podľa potreby.
3. Podávame s cestovinami.

Ľanové cestoviny sa varili trošku dlhšie ako sezamové (asi 10 min.) a tak isto sa nelepia.

Obe sú výborné, no mne osobne viac chutia sezamové. Majú neobyčajnú chuť a dokázala by som ich jesť len tak. Dajú sa pripraviť aj na sladko, napríklad s makovou posýpkou a medom.


Dúfam, že sa vám recepty páčili a ak neviete kde nájsť Paleo Obchodík, nezabudnite si prečítať môj predošlý článok 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.