Kokosovo-rumové guľky nie sú tradičné iba na Vianoce. My sme ich predovšetkým robievali na Silvestra. A tak som tento recept, ktorý ste niektorí ochutnali aj vo svojich vianočných objednávkach, odložila na posledný deň v roku. Hotové sú raz-dva, takže sa neobávam, že by ste si ich nestihli pripraviť pred oslavou.
Keďže u nás rum samozrejme vypadáva zo zoznamu povolených potravín, vytvorila som kokosové guľky bez rumu, no zato s oooveľa zdravšími náhradami 😉
Potrebujeme:
180g nesirených datlí
30g goji
30g mletých mandlí
50g pekanových orechov
80g jemných ovsených vločiek
20g chia semienok
2 PL mletých ľanových semienok
1 PL kokosovej múky
2 PL datľového sirupu
1 PL kokosového oleja
nesirený strúhaný kokos na obaľovanie
1. Datle odkôstkujeme a zalejeme horúcov vodou na 10 minút.
2. Medzitým si na malé kúsky v sekáčiku rozsekáme pekanové orechy.
3. Datle scedíme a rozmixujeme (nemusíme úplne dohladka, malé kúsky nám môžu zostať).
4. Všetky ingrediencie dáme do misy a vytvoríme kompaktné cesto.
5. Tvoríme malé guľky, ktoré obaľujeme v strúhanom kokose.
P.S. Podobné Rawky nájdete aj u kamošov z Nu3o. 😉