Domov Rýchlo a jednoducho Jesenný šalát s pečenou tekvicou

Jesenný šalát s pečenou tekvicou

autor: hitjezdravozit 26. septembra 2016
Jesenný šalát s pečenou tekvicou

Tento šalát som vymyslela veľmi spontánne (asi ako polovicu mojich receptov :D), keď mi zostal kúsok tekvice a nevedela som, čo s ňou a hlavne som ju nechcela príliš dlho skladovať načatú. Viete, skutočne nemám rada vyhadzovanie jedla, no pri tejto našej intolerancii to občas bohužiaľ inak nejde. Ako som čítala v rôznych príspevkoch, sú hiťáci, ktorí na druhý deň netolerujú ani len uhorku, ktorá bola načatá. Chvalabohu môj prípad to nie je, no predsa len sa snažím potraviny zužitkovať čo najskôr. A tak vznikol jesenný tekvicový šalát 😉

jesenny-salat-1

Potrebujeme:
ľadový šalát
poľníček
rukolu
mrkvu
maslovú tekvicu
zlaté ľanové semienka
extra panenský olivový olej
citrónovú šťavu (môžete vynechať ak netolerujete)
soľ

1. Tekvicu v šupke nakrájame na pásiky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry kým nezmäkne.
2. Medzitým si natrháme ľadový šalát, premyjeme poľníček a rukolu, nastrúhame mrkvu na hrubom strúhadle a zmiešame.
3. Pokvapkáme šalát trochou citrónovej šťavy, olivovým olejom a osolíme.
4. Keď sa tekvica dopečie, zrežeme z nej šupku, nakrájame ju na kocky a pridáme do šalátu.
5. Vrch posypeme ľanovými semienkami.

jesenny-salat-3 jesenny-salat-2

Veľmi jednoduchá príprava a k tomu domáci nízkohistamínový chlebík 🙂 Dobrú chuť!


Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme