Tento šalát som vymyslela veľmi spontánne (asi ako polovicu mojich receptov :D), keď mi zostal kúsok tekvice a nevedela som, čo s ňou a hlavne som ju nechcela príliš dlho skladovať načatú. Viete, skutočne nemám rada vyhadzovanie jedla, no pri tejto našej intolerancii to občas bohužiaľ inak nejde. Ako som čítala v rôznych príspevkoch, sú hiťáci, ktorí na druhý deň netolerujú ani len uhorku, ktorá bola načatá. Chvalabohu môj prípad to nie je, no predsa len sa snažím potraviny zužitkovať čo najskôr. A tak vznikol jesenný tekvicový šalát 😉
Potrebujeme:
ľadový šalát
poľníček
rukolu
mrkvu
maslovú tekvicu
zlaté ľanové semienka
extra panenský olivový olej
citrónovú šťavu (môžete vynechať ak netolerujete)
soľ
1. Tekvicu v šupke nakrájame na pásiky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry kým nezmäkne.
2. Medzitým si natrháme ľadový šalát, premyjeme poľníček a rukolu, nastrúhame mrkvu na hrubom strúhadle a zmiešame.
3. Pokvapkáme šalát trochou citrónovej šťavy, olivovým olejom a osolíme.
4. Keď sa tekvica dopečie, zrežeme z nej šupku, nakrájame ju na kocky a pridáme do šalátu.
5. Vrch posypeme ľanovými semienkami.
Veľmi jednoduchá príprava a k tomu domáci nízkohistamínový chlebík 🙂 Dobrú chuť!