Koláče, torty · Všetky recepty

Mrkvová torta s ovsenými vločkami

Táto torta patrí medzi moje najobľúbenejšie. Robievam ju každý týždeň aj u nás v Malkia parku a nieže by som sa chválila, ale vypredá sa vždy do pár hodín. 🙂 Je naozaj obľúbená, napriek tomu, že je to jednoduchý, ničím neprekomplikovaný recept. A možno práve kvôli tomu!
Často s múkami experimentujem, aj kvôli vám, pretože mnohí ste na bezlepkovej strave a samozrejme, chcem vyhovieť mojimi receptíkmi každému. 🙂 No niekedy si to už žiada nejakú klasiku, kde nie je prekombinovaných zbytočne veľa múk a nemusíte zháňať ingrediencie, ktoré ste možno pred tým ani nepoznali. Tento recept by ste si určite vedeli upiecť aj hneď teraz, pretože sú v ňom použité suroviny, ktoré (aspoň ja) používam denno-denne.
Verím, že sa vám zapáči a ak ste túto tortičku už náhodou ochutnali u nás, dajte mi vedieť ako vám chutila, budem len rada. 🙂


Potrebujeme (na formu s priemerom 26cm):
250g hladkej špaldovej múky
1-2 ČL škorice
10g bezfosfátového prášku do pečiva
štipka himalájskej soli
4 vajcia
120-150g trstinového cukru (podľa toho nakoľko ľúbite sladké)
290ml repkového oleja (v bio kvalite..alebo môže byť aj slnečnicový, v krajnom prípade kokosový)
70g jemných ovsených vločiek
240g najemno nastrúhanej mrkvy
podľa chuti môžete pridať aj nesírené hrozienka alebo 1-2 PL mandľových lupienkov

1. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a škoricou.
2. Olej vyšľaháme s trstinovým cukrom a po jednom prišľahávame vajcia.
3. Prisypeme múčnu zmes a vymiešame dohladka.
4. Potom pridáme ovsené vločky, mrkvu prípadne hrozienka a špachtlou zamiešame aby sa nám všetky ingrediencie spojili.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 30-35 minút, kým je torta na dotyk pružná a vrch je jemne hnedkastý.


Tortu prevažne dekorujem citrónovou polevou, milujem ako tie chute spolu ladia, no samozrejme pokojne si ju ozdobte, ochuťte ako len chcete alebo ako tolerujete. 🙂
Tentoraz som pridala aj jedlé kvietky a rastlinky od pdflora jedle kvety, pretože dokážu krásne oživiť aj ten najobyčajnejší dezert a skutočne s nimi rada pracujem.


V našom Malkia bistre vyzerá prevažne takto. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *