Neviem sa rozhodnúť, či sú slivky letným alebo jesenným ovocím. A práve preto som bola na pochybách, či ešte tento recept uverejniť, napriek pomaly sa končiacemu septembru. Akosi som naňho však pozabudla a v plánovanom čase, koncom augusta, som ho neuverejnila. Avšak celej rodine veľmi chutil a preto si myslím, že by bola škoda sa oňho nepodeliť. A okrem toho ako sa hovorí, lepšie neskoro ako nikdy. 😉
Krupicový slivkový koláč
Na krupicovú kašu potrebujeme:
400 ml mandľového mlieka
2 PL špaldovej krupice
tahitskú vanilku
1 PL datľového cukru (môže byť aj trstinový)
Na cesto potrebujeme:
150g jemných ovsených vločiek
80g mandľovej múky
100g hladkej špaldovej múky
100g nerafinovaného trstinového cukru
2 vajcia
50g ghee masla
10 sliviek
1. V mandľovom mlieku uvaríme krupicu so štipkou vanilky a datľovým cukrom. Mala by ostať riedka – konzistencia pudingu.
2. Múky zmiešame s ovsenými vločkami a cukrom.
3. Ghee maslo rozpustíme a pridáme spolu s vajcami k múčnej zmesi. Vytvoríme akoby mrvenicu.
4. Tú uložíme na spodok zapekanej misky rozmerov 28x18cm vystlanej papierom na pečenie.
5. Na ňu nalejeme krupicu a poukladáme umyté, odkôstkované a na štvrtinky nakrájané slivky.
6. Tie ešte trošku posypeme trstinovým cukrom a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme cca 30-35 minút.
2 komentáre
Kolačik vyzera super, 🙂 . Aka velka bola ta zapekacia miska pls? asi internetovy skriatok tento udaj vymazal 😀
Ježiiiš, prepáč, rozmer je 28x18cm. Asi som mala vypnutý caps lock či čo. 😀 Aspoň vidím, ako kto sleduje moje recepty, keďže ma zatiaľ nikto neupozornil. 😀 Ďakujem 🙂