Máme tu jeseň, sezónu jabĺk, ktoré sú mojím obľúbeným a najlepšie tolerovaným ovocím a ja som dostala chuť na poriadny jablčník. Rozmýšľala som, či spravím nejaký klasický alebo zas trošku zaexperimentujem..hádajte ako som sa rozhodla? 😀 Správne! Znovu to bude novinka, ktorú som ešte pred tým nerobila a ja som si ju hneď zamilovala. A viete ako vznikol názov?? Vôňa tohto koláčiku zaliala ceeelú kuchyňu na niekoľko hodín, tak som sa rozhodla pomenovať ho úplne jednoducho a výstižne 😉
Potrebujeme:
3 jablká
1 vajce
3 PL trstinového cukru
1 PL medu
4 PL rastlinného masla
3 PL pohánkovej múky
pol pohára ryžovej múky
pol pohára ovsených vločiek
1 PL bezfosfátového prášku do pečiva
1-2 ČL škorice (podľa toho ako ju ľúbite a tolerujete)
1. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, ktoré rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré.
2. K pyré pridáme vajce, trstinový cukor, med a rozpustené (nie horúce) maslo. Poriadne rozmiešame.
3. Múky, vločky, prášok do pečiva a škoricu zmiešame a prisypeme k tekutej zmesi.
4. Poriadne premiešame. Mali by sme dostať nie tekuté ale ani nie úplne tuhé cesto.
5. Vylejeme ho na papierom vystlaný plech alebo tortovú formu a pečieme pri 180°C 25 min.
Môj koláčik nebol príliš vysoký, pretože tu mám iba obrovské plechy a tak som radšej použila nízku tortovú formu, ktorá je však tiež dosť veľká na túto porciu. Odporúčam preto použiť malý plech.
Inšpiráciu k tomuto receptu som čerpala od perfektnej blogerky Angie Bakes a jej pôvodný recept nájdete po kliknutí SEM 🙂 Musela som si ho však prerobiť, pretože niektoré veci som nemala (ovsenú múku ani mixér na zomletie vločiek) a plus sa mi zdalo zbytočne veľa cukru. Ale vy kľudne vyskúšajte tú verziu, ktorá vám viac vyhovuje 😉
4 komentáre
Super rcp, pusa, ovsennu muku si urabim na starom mixery na kavu, ma ostre noze a pomelie mi nielen vlocky, ale aj mandle…
Ďakujem 🙂 Jasnéé, najlepšie je vyrábať si doma vlastné múky 🙂
Mňam, spravila som bez bielka a je to mega dobré 😊
Super!! Teším sa 🙂