Domov DezertyKoláče, torty Voňavý jablčník

Voňavý jablčník

autor: hitjezdravozit 18. októbra 2016
Voňavý jablčník

Máme tu jeseň,  sezónu jabĺk, ktoré sú mojím obľúbeným a najlepšie tolerovaným ovocím a ja som dostala chuť na poriadny jablčník. Rozmýšľala som, či spravím nejaký klasický alebo zas trošku zaexperimentujem..hádajte ako som sa rozhodla? 😀 Správne! Znovu to bude novinka, ktorú som ešte pred tým nerobila a ja som si ju hneď zamilovala. A viete ako vznikol názov?? Vôňa tohto koláčiku zaliala ceeelú kuchyňu na niekoľko hodín, tak som sa rozhodla pomenovať ho úplne jednoducho a výstižne 😉

jablcnik-2
Potrebujeme: 
3 jablká
1 vajce
3 PL trstinového cukru
1 PL medu
4 PL rastlinného masla
3 PL pohánkovej múky
pol pohára ryžovej múky
pol pohára ovsených vločiek
1 PL bezfosfátového prášku do pečiva
1-2 ČL škorice (podľa toho ako ju ľúbite a tolerujete)

1. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, ktoré rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré.
2. K pyré pridáme vajce, trstinový cukor, med a rozpustené (nie horúce) maslo. Poriadne rozmiešame.
3. Múky, vločky, prášok do pečiva a škoricu zmiešame a prisypeme k tekutej zmesi.
4. Poriadne premiešame. Mali by sme dostať nie tekuté ale ani nie úplne tuhé cesto.
5. Vylejeme ho na papierom vystlaný plech alebo tortovú formu a pečieme pri 180°C 25 min.

jablcnik
Môj koláčik nebol príliš vysoký, pretože tu mám iba obrovské plechy a tak som radšej použila nízku tortovú formu, ktorá je však tiež dosť veľká na túto porciu. Odporúčam preto použiť malý plech.

Inšpiráciu k tomuto receptu som čerpala od perfektnej blogerky Angie Bakes a jej pôvodný recept nájdete po kliknutí SEM 🙂 Musela som si ho však prerobiť, pretože niektoré veci som nemala (ovsenú múku ani mixér na zomletie vločiek) a plus sa mi zdalo zbytočne veľa cukru. Ale vy kľudne vyskúšajte tú verziu, ktorá vám viac vyhovuje 😉

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Jana 28. februára 2019 o 8:39

Super rcp, pusa, ovsennu muku si urabim na starom mixery na kavu, ma ostre noze a pomelie mi nielen vlocky, ale aj mandle…

Odpovedať
hitjezdravozit 28. februára 2019 o 15:08

Ďakujem 🙂 Jasnéé, najlepšie je vyrábať si doma vlastné múky 🙂

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.