Domov Články Čo som dnes jedla #6

Čo som dnes jedla #6

autor: hitjezdravozit 10. júna 2017
Čo som dnes jedla #6

Nedávno som vám sľúbila, že znovu napíšem článok na tému „Čo som dnes jedla“ a myslím si, že momentálne najvýstižnejšie bude napísať ho v štýle „Čo som dnes jedla, keď som celý deň v práci a bývam na hotelovej izbe.“ 😛 Je to vlastne aj taký dôkaz toho, že všetko sa dá, len treba chcieť. 😉

Raňajky – Ovsená kaša s kešu a nektarinkou


Potrebujeme:
3 PL ovsených vločiek
1 PL pohánkových vločiek
200ml vody
1 ČL medu
1 nektarinku
pufovaný amarant
kešu orechy

Kašu som varila v ryžovari, no postup je rovnaký ako pri klasickom varení v hrnci. Vločky zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Pridáme med a podávame s kešu, amarantom a nektarinkou.

Obed – Jazmínová ryža s brokolicou a čerstvými bylinkami


Potebujeme:
1 pohár jazmínovej ryže
5-6 hlavičiek brokolice
čerstvé bylinky (ja som mala oregano, tymián a saturejku)
himalájsku soľ
olivový olej
mungo klíčky na ozdobu

Ryžu s brokolicou dáme do ryžovaru a zalejeme vodou. Osolíme, pridáme bylinky a olej a uvaríme.
Na záver ryžu posypeme mungo klíčkami.

Olovrant – Ovocie a datľové sušienky


Konečne dostať sezónne ovocie a tak som tento rok ochutnala aj prvé marhule. K nim som si dala pár sušienok a vrámci možností, ktoré počas práce mám mi to bohate stačí na olovrant. Človek si popri práci na jedlo často ani nespomenie.
Sušienky som si spravila posledný deň pred odchodom do práce a uchovávam ich v uzatvárateľnej nádobke. Inšpiráciu som tentoraz čerpala z iného blogu, konkrétne od Silvie Horeckej. Keďže milujem datle, vedela som, že si veľmi rýchlo obľúbim. Recept nájdete TU.

Večera – Chlebík s rastlinným maslom a klíčkami

Na večeru si väčšinou pripravím šalát alebo si dám chlebík s klíčkami, tak ako dnes. Chystám sa vyskúšať v ryžovari aj nejakú pomazánku, takže dám vedieť, ak sa mi vydarí 😉
Chlebík som si upiekla keď som bola variť moje zdravé menu do Malkia parku na víkend a pár kusov som si zamrazila keby som potrebovala aj o pár dní a nebudem mať čas upiecť si nový. Klíčky si dávam nakličovať vždy a všade kde sa dá. Určite odporúčam nakličovací pohárik od Sprout me.
Nedávno som si kúpila túto novú kokosovú Ramu. Nehovorím, že to je najlepšie riešenie a ak tolerujete klasické maslo, určite používajte radšej to (inak aj ja sa chystám postupne ho pridávať a možno sa prekvapím a nebude mi robiť ťažkosti tak ako mi nerobia ťažkosti ani ovčie a kozie produkty). Jej zloženie však nie je najhoršie a keď toho človek nemá veľa na výber, plus má aj sťažené podmienky, je rád, že niečo také existuje. Inak chuťovo je podľa mňa super a pekne sa dopĺňa práve s mungo klíčkami.

Dúfam, že sa vám dnešný diel páčil a budem rada ak sa so mnou podelíte o vaše “zážitky” z hotelových izieb, zo služobnej cesty, či dovolenky 🙂

Majte sa krásne!

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.