Domov DezertyKoláče, torty Mrkvová torta s ovsenými vločkami

Mrkvová torta s ovsenými vločkami

autor: hitjezdravozit 14. októbra 2017
Mrkvová torta s ovsenými vločkami

Táto torta patrí medzi moje najobľúbenejšie. Robievam ju každý týždeň aj u nás v Malkia parku a nieže by som sa chválila, ale vypredá sa vždy do pár hodín. 🙂 Je naozaj obľúbená, napriek tomu, že je to jednoduchý, ničím neprekomplikovaný recept. A možno práve kvôli tomu!
Často s múkami experimentujem, aj kvôli vám, pretože mnohí ste na bezlepkovej strave a samozrejme, chcem vyhovieť mojimi receptíkmi každému. 🙂 No niekedy si to už žiada nejakú klasiku, kde nie je prekombinovaných zbytočne veľa múk a nemusíte zháňať ingrediencie, ktoré ste možno pred tým ani nepoznali. Tento recept by ste si určite vedeli upiecť aj hneď teraz, pretože sú v ňom použité suroviny, ktoré (aspoň ja) používam denno-denne.
Verím, že sa vám zapáči a ak ste túto tortičku už náhodou ochutnali u nás, dajte mi vedieť ako vám chutila, budem len rada. 🙂


Potrebujeme (na formu s priemerom 26cm):
250g hladkej špaldovej múky
1-2 ČL škorice
10g bezfosfátového prášku do pečiva
štipka himalájskej soli
4 vajcia
120-150g trstinového cukru (podľa toho nakoľko ľúbite sladké)
290ml repkového oleja (v bio kvalite..alebo môže byť aj slnečnicový, v krajnom prípade kokosový)
70g jemných ovsených vločiek
240g najemno nastrúhanej mrkvy
podľa chuti môžete pridať aj nesírené hrozienka alebo 1-2 PL mandľových lupienkov

1. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou a škoricou.
2. Olej vyšľaháme s trstinovým cukrom a po jednom prišľahávame vajcia.
3. Prisypeme múčnu zmes a vymiešame dohladka.
4. Potom pridáme ovsené vločky, mrkvu prípadne hrozienka a špachtlou zamiešame aby sa nám všetky ingrediencie spojili.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 30-35 minút, kým je torta na dotyk pružná a vrch je jemne hnedkastý.


Tortu prevažne dekorujem citrónovou polevou, milujem ako tie chute spolu ladia, no samozrejme pokojne si ju ozdobte, ochuťte ako len chcete alebo ako tolerujete. 🙂
Tentoraz som pridala aj jedlé kvietky a rastlinky od pdflora jedle kvety, pretože dokážu krásne oživiť aj ten najobyčajnejší dezert a skutočne s nimi rada pracujem.


V našom Malkia bistre vyzerá prevažne takto. 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.