Domov Pečivo Pagáče bez kysnutia s kačacou masťou

Pagáče bez kysnutia s kačacou masťou

autor: hitjezdravozit 30. decembra 2019
Pagáče bez kysnutia s kačacou masťou

Aký by to bol Silvester alebo Nový rok bez receptu na pagáčiky? 😉 A tentoraz také, ktoré sú hotové aj za päť dvanásť. Okrem toho sú bez mliečnej bielkoviny a samozrejme aj bez kysnutia.
Odskúšané sú dokonca vo viacerých verziách. S kačacou masťou mi chutili asi najviac, ale pokojne môžete použiť aj masť z mangalice, bravčovú, rastlinné maslo a pri tolerancii mliečnych výrobkov aj klasické maslo. Konzistenciou pripomínajú skôr slané keksíky, nie typické kysnuté pagáče. Ale aj tak som si ich zamilovala a nie iba ja. 😀 Robila som ich pre hostí, ktorých sme mali počas týchto Vianoc viac než dosť a každému tak chutili, že v miske nikdy neostal ani kúsok. A ešte malá “pikoška”, na Vianoce som robila 2 druhy – tradičné smotanové pre ostatných a tieto pre nás histaminikov. A hádajte, ktoré sa zjedli ako prvé? 😛

Pagáče bez kysnutia s kačacou masťou


Potrebujeme:

250g hladkej špaldovej múky
120g kačacej masti
1 vajce + 1 žĺtok na potretie
2 PL studenej vody
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 ČL soli
sezam na posypanie

1. Múku preosejeme pridáme do nej prášok do pečiva a soľ. Tá pri tomto recepte zohráva veľmi dôležitú úlohu, pretože ak sú pagáčiky poriadne posolené, nedokážete s nimi prestať. 😛
2. K múke pridáme kačaciu masť (nie roztopenú) a celé vajíčko. Začnem cesto ručne spracovávať a podľa potreby prilejeme 2 PL vody aby sa nám pekne spojilo.
3. Cesto nemusíme odkladať do chladničky, pracuje sa s ním dobre. Rozvaľkáme ho a vykrajujem ľubovoľné tvary pagáčikov. Tie potom potrieme vaječným žĺtkom a posypeme sezamom.
4. Pagáče pečieme pri 180°C približne 15-16 minút.
5. Z tejto dávky vyjde asi 65 menších pagáčikov.


Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Mária 13. októbra 2022 o 8:14

Dobrý deň, super recept 😊 chcem sa však opýtať, je možné použiť aj iný druh múky, napr. bezlepkovú?
Ďakujem pekne

Odpovedať
hitjezdravozit 21. októbra 2022 o 14:41

Dobrý deň, určite áno. No v tomto prípade to žiaľ nemám odskúšané.

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.