Domov Pečivo Pagáče z fialových zemiakov |vegan|

Pagáče z fialových zemiakov |vegan|

autor: hitjezdravozit 17. októbra 2019
Pagáče z fialových zemiakov |vegan|

Milujem farebnosť v jedlách a od kedy som spoznala fialové zemiaky chcela som vyskúšať aj niečo iné ako pyré alebo ich klasicky upiecť v rúre. Skúšala som fialový chlieb, no po dvoch neúspešných pokusoch som to nateraz vzdala. 😀 Nieže by nebolo jedlé, práveže prekvapivo veľmi chutili aj môjmu Jožkovi. Ale neboli receptu hodné. A tak som rada, že receptu hodné sú aspoň tieto pagáče.

Už s cestom sa pracovalo veľmi dobre, takže by som bola fakt sklamaná, ak by sa v konečnom dôsledku nevydarili. Chvalabohu to sa nestalo a tak vám prinášam nový recept na tieto fialové krásky. 🙂

Pagáče z fialových zemiakov


Potrebujeme:

300g fialových zemiakov (ja som mala cca pol na pol s fialovým batátom)
150g špaldovej celozrnnej múky
150g špaldovej hladkej múky
50ml mandľového mlieka
2 PL olivového oleja
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
15-20g himalájskej soli (aby neboli plané, bez chuti)

1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme vo vode. Vodu zlejeme a necháme ich úplne vychladnúť.
2. Následne ich spolu s mandľovým mliekom rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.
3. Zmiešame múky s práškom do pečiva a so soľou a pridáme ich k zemiakom spolu s olivovým olejom.
4. Ručne vypracujeme cesto.
5. Pomúčime si pracovnú dosku a rozvaľkáme cesto cca na 4 cm hrúbku. S cestom sa pracuje dobre a vôbec sa nelepí. Ak máte pocit, že áno, pomúčte ho trošku viac.
6. Z cesta vykrajujeme pagáče ľubovoľnej veľkosti. Ja som robila väčšie lebo sme ich mali k polievke. Ak ich však chcete na oslavu, pre hostí, pokojne spravte menšie.
7. Pagáče poukladáme na plech, potrieme troškou mandľového mlieka a posypeme sezamom. Pre nevegan verziu môžeme potrieť aj vajíčkom.
8. Pečieme pri 190°C, cca 20 minút.


Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.