Domov Eliminačná diéta Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

autor: hitjezdravozit 1. mája 2016
Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

Milujem ľahké obedy! A hoci na prvý pohľad vyzerá tento úplne obyčajne, chutí skvelo a k tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí, keďže je sezóna špargle a tak isto sa začínajú rozrastať bylinky. Tento rok som si ich niekoľko zasadila na balkón. Je skvelé, keď máte po ruke čerstvé bylinky rôznych druhov. Dnes som využila iba tymian, no nájde sa u mňa aj pažítka, 2 druhy petržlenu, bazalka, oregano, mäta, medovka, saturejka, šalvia a ďalšie. Dokopy mám asi 12 druhov a veľmi sa z nich teším 🙂

IMG_20160430_114358

Pečené bataty s cesnakom, čerstvým tymianom a so špargľou

Potrebujeme:
2 väčšie batáty
špargľu
tymian
2 strúčiky cesnaku
olivový olej

1. Batáty umyjeme a prerežeme si ich na polky. Ak sú príliš veľké, tak ako boli moje, dáme ich na štvrťky.
2. Olivový olej zmiešame s pretlačeným cesnakom a potrieme ním batáty.
3. Osolíme ich a posypeme čerstvým tymianom.
4. Pečieme asi 30 min.
5. Špargľu oblanšírujem v osolenej vode (pár minút). Podľa správnosti ju varíme v šupke, no keď si nie som na 100% istá zdrojom, pre istotu šúpem pri HIT všetko.

11216814_10207770959609547_7261719804785221118_n

Obed, ktorý je v podstate z dvoch ingrediencií, je rýchlo hotový a mňam!

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Viki 15. júna 2016 o 10:32

Úžasný recept ??☺

Odpovedať
hitjezdravozit 16. júna 2016 o 19:47

Ďakujem pekne 🙂

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme