Ak máte radi hummus, tento budete milovať!! Je perfektne krémový, má krásnu jemne oranžovú farbu a dokonalú chuť! Hummus sa dá spraviť na milion spôsobov od klasického až po cviklový. Základ je vždy rovnaký – cícer, tahini a potom už len kombinujete, čo máte radi 😉 Keďže som už v predošlom článku avizovala, že začína moje obľúbené jesenné obdobie a spolu s ním aj tekvicová sezóna, rozhodla som sa práve pre tento druh.
Potrebujeme:
pol pohára cíceru
pol pohára uvarenej maslovej tekvice (alebo akejkoľvek, ktorú máte radi/tolerujete)
3 PL tahini
1 PL kokosového oleja
1 ČL citrónovej šťavy (môžete vynechať, ak citrón netolerujete vôbec)
soľ
1. Cícer namočíme na celú noc do vody a na druhý deň ho uvaríme podľa návodu (asi 45-50 min).
2. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Kľudne ju môžeme aj rozvariť, aj tak ju budeme mixovať.
3. Vychladnutý cícer a tekvicu zmiešame, pridáme tahini, kokosový olej, citrónovú šťavu a rozmixujeme dohladka. Ak by sa vám žiadalo viac tekutiny, kľudne pridajte viac tahini. Ja ho vždy dávam viac menej od oka 😛
4. Na záver dochutíme soľou, prípadne sezamovými semienkami.
1 komentár