Domov Bezlepkové recepty Tekvicový hummus
Tekvicový hummus

Ak máte radi hummus, tento budete milovať!! Je perfektne krémový, má krásnu jemne oranžovú farbu a dokonalú chuť! Hummus sa dá spraviť na milion spôsobov od klasického až po cviklový. Základ je vždy rovnaký – cícer, tahini a potom už len kombinujete, čo máte radi 😉 Keďže som už v predošlom článku avizovala, že začína moje obľúbené jesenné obdobie a spolu s ním aj tekvicová sezóna, rozhodla som sa práve pre tento druh.

tekvicovy-hummus
Potrebujeme:
pol pohára cíceru
pol pohára uvarenej maslovej tekvice (alebo akejkoľvek, ktorú máte radi/tolerujete)
3 PL tahini
1 PL kokosového oleja
1 ČL citrónovej šťavy (môžete vynechať, ak citrón netolerujete vôbec)
soľ
1. Cícer namočíme na celú noc do vody a na druhý deň ho uvaríme podľa návodu (asi 45-50 min).
2. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Kľudne ju môžeme aj rozvariť, aj tak ju budeme mixovať.
3. Vychladnutý cícer a tekvicu zmiešame, pridáme tahini, kokosový olej, citrónovú šťavu a rozmixujeme dohladka. Ak by sa vám žiadalo viac tekutiny, kľudne pridajte viac tahini. Ja ho vždy dávam viac menej od oka 😛
4. Na záver dochutíme soľou, prípadne sezamovými semienkami.

tekvicovy-hummus-1

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.