Domov DezertyKoláče, torty Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček

autor: hitjezdravozit 16. apríla 2017
Veľkonočný baranček

Veľkonočné tradície sa už možno nedodržiavajú tak, ako kedysi, ale myslím si, že čo-to sa napriek tomu v mnohých rodinách zachovalo 🙂 Napríklad taký veľkonočný baranček. Tradičný bol asi ten z kysnutého cesta, no ja som pre vás tentoraz pripravila samozrejme nízkohistamínovú verziu bez droždia 😉

Prajem vám všetkým krásne sviatky plné oddychu a rodinnej pohody! ❤


Potrebujeme:
3 vajcia
50g špaldovej múky
20g gaštanovej múky
20g múky z hnedej ryže
70g trstinového cukru
30g ghee masla
vanilkový struk
štipka himalájskej soli

1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
2. Postupne k nim zašľaháme aj cukor a vyškrabané vnútro vanilkového struku.
3. Múky zmiešame v malej miske a  roztopené ghee maslo vyšľaháme so žĺtkami.
4. K bielkom striedavo primiešame žĺtkovú zmes a preosiate múky.
5. Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou.
6. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180°C cca 30-40 min (záleží aj od rúry).
7. Barančeka ozdobíme trstinovým cukrom zomletým na práškový a na očko použijeme hrozienka 🙂


Barančeka som piekla vo forme, ktorú som objavila v Kauflande a nie je príliš veľká (27,5 x 15 cm). Dávajte preto pozor na pomery! Ak máte väčšiu formu, musíte jej prispôsobiť dávku cesta.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.