Domov Bezlepkové recepty Zapekané penne so šampiňónmi

Zapekané penne so šampiňónmi

autor: hitjezdravozit 13. októbra 2016
Zapekané penne so šampiňónmi

Neviem, či som to už spomínala, ale milujem cestoviny! Pamätám si, keď som bola menšia, nenávidela som ich a okrem špagiet som nezjedla žiadne iné. Mama mi vždy vysvetľovala, že ako nemôžem mať rada ostatné, keď to je všetko rovnaké cesto len majú iný tvar. Pre mňa nebolo 😀 Ani neviem kedy sa to prelomilo..asi keď som mala 17-18.. Od vtedy som vyskúšala niekoľko druhov od klasických penne, tagliatelle až po plnené tortelliny a od kedy mám HIT milujem cestoviny dokonca aj nasucho 😀 Pred tým som mala najradšej samozrejme tie s paradajkovou omáčkou. Ale nie takou obyčajnou, kúpenou, ale doma vyrobenou, s čerstvou bazalkou a s veľa veľa parmezánom.
Ospravedlňujem sa, ak som vám spravila chúťky 🙁 Avšak máme HIT a musíme sa s tým vedieť vyrovnať a prekonať to! Po roku diety nehovorím, že by som si niekedy nedala podobnú dobrotu, no cestoviny sú tak všestranné, že sa z nich dá vymyslieť miliarda iných receptov. Nebojte, nemusíte ich jesť iba suché 😀 (aj keď niktoré druhy sú skutočne tak dobré, že im vôbec nič nechýba). Najčastejšie kupujem kukuričné, špaldové a občas celozrnné.
Tie dnešné sú zapekané kukuričné penne so šampiňónmi a ovsenou smotanou. A poviem vám, boli vynikajúce 😉

zapekane-cestoviny-1
Potrebujeme:
bezlepkové kukuričné penne
šampiňóny
malá cibuľka
ovsená smotana
vegánsky syr
čerstvý tymián
soľ
kokosový olej
makadamiové orechy

1. Cestoviny uvaríme klasicky podľa návodu a predhrejeme si rúru na 180°C.
2. V panvici si rozohrejeme kokosový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku.
3. Šampiňóny očistíme, nakrájame a pridáme do panvice. Osolíme ich a dusíme na miernom ohni.
4. Po pár minutách prilejeme ovsenú smotanu, pridáme čerstvý tymián a varíme kým sa nám omáčka zredukuje.
5. Cestoviny vysypeme do panvice, poriadne zamiešame aby sa nám obalili v omáčke a následne ich vylejeme do zapekacej misky.
6. Vrch posypeme nastrúhaným vegánskym syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 20-25 minút.
7. Pri servírovaní posypeme vrch drvenými makadamiovými orieškami.

zapekane-cestoviny-2

zapekane-cestoviny-3

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Majka 4. júna 2018 o 23:31

Ahoj .. pred spaním opäť citam tvoje recepty .. môžem podľa teba použiť aj ryžový smotanu a napríklad klasický syr? Nie je taká kombinácia zlá ? Syry mi nerobia zle ..ale napríklad taká smotana mi dobre nerobí ..

Odpovedať
hitjezdravozit 8. júna 2018 o 10:50

Ahoj Majka, samozrejme, že môžeš 🙂 Od kedy som sa už aj ja vrátila k niektorým mliečnym výrobkom, vegan syry tak isto nekupujem. V tom období keď som mliečne vôbec nemohla a na syr som mala extrémnu chuť som ho kupovala, no niet nad kvalitný, domáci ovčí syr. 😉

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top