Home Bezlepkové recepty Zapekané penne so šampiňónmi

Zapekané penne so šampiňónmi

written by hitjezdravozit 13. októbra 2016
Zapekané penne so šampiňónmi

Neviem, či som to už spomínala, ale milujem cestoviny! Pamätám si, keď som bola menšia, nenávidela som ich a okrem špagiet som nezjedla žiadne iné. Mama mi vždy vysvetľovala, že ako nemôžem mať rada ostatné, keď to je všetko rovnaké cesto len majú iný tvar. Pre mňa nebolo 😀 Ani neviem kedy sa to prelomilo..asi keď som mala 17-18.. Od vtedy som vyskúšala niekoľko druhov od klasických penne, tagliatelle až po plnené tortelliny a od kedy mám HIT milujem cestoviny dokonca aj nasucho 😀 Pred tým som mala najradšej samozrejme tie s paradajkovou omáčkou. Ale nie takou obyčajnou, kúpenou, ale doma vyrobenou, s čerstvou bazalkou a s veľa veľa parmezánom.
Ospravedlňujem sa, ak som vám spravila chúťky 🙁 Avšak máme HIT a musíme sa s tým vedieť vyrovnať a prekonať to! Po roku diety nehovorím, že by som si niekedy nedala podobnú dobrotu, no cestoviny sú tak všestranné, že sa z nich dá vymyslieť miliarda iných receptov. Nebojte, nemusíte ich jesť iba suché 😀 (aj keď niktoré druhy sú skutočne tak dobré, že im vôbec nič nechýba). Najčastejšie kupujem kukuričné, špaldové a občas celozrnné.
Tie dnešné sú zapekané kukuričné penne so šampiňónmi a ovsenou smotanou. A poviem vám, boli vynikajúce 😉

zapekane-cestoviny-1
Potrebujeme:
bezlepkové kukuričné penne
šampiňóny
malá cibuľka
ovsená smotana
vegánsky syr
čerstvý tymián
soľ
kokosový olej
makadamiové orechy

1. Cestoviny uvaríme klasicky podľa návodu a predhrejeme si rúru na 180°C.
2. V panvici si rozohrejeme kokosový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku.
3. Šampiňóny očistíme, nakrájame a pridáme do panvice. Osolíme ich a dusíme na miernom ohni.
4. Po pár minutách prilejeme ovsenú smotanu, pridáme čerstvý tymián a varíme kým sa nám omáčka zredukuje.
5. Cestoviny vysypeme do panvice, poriadne zamiešame aby sa nám obalili v omáčke a následne ich vylejeme do zapekacej misky.
6. Vrch posypeme nastrúhaným vegánskym syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 20-25 minút.
7. Pri servírovaní posypeme vrch drvenými makadamiovými orieškami.

zapekane-cestoviny-2

zapekane-cestoviny-3

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

Majka 4. júna 2018 at 23:31

Ahoj .. pred spaním opäť citam tvoje recepty .. môžem podľa teba použiť aj ryžový smotanu a napríklad klasický syr? Nie je taká kombinácia zlá ? Syry mi nerobia zle ..ale napríklad taká smotana mi dobre nerobí ..

Reply
hitjezdravozit 8. júna 2018 at 10:50

Ahoj Majka, samozrejme, že môžeš 🙂 Od kedy som sa už aj ja vrátila k niektorým mliečnym výrobkom, vegan syry tak isto nekupujem. V tom období keď som mliečne vôbec nemohla a na syr som mala extrémnu chuť som ho kupovala, no niet nad kvalitný, domáci ovčí syr. 😉

Reply

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Hit je zdravo žiť
Vyberte svoju menu