Tento datľový chlebík je vhodnou alternatívou raňajok, výborne sa hodí k čaju alebo poliaty nejakou ovocnou omáčkou ako dezert. Je bezlepkový, bez mliečny a vhodný aj pri eliminačnej diéte.
Potrebujeme:
100 g medjool datlí
100 ml horúceho čaju (akýkoľvek tolerujete)
1/2 ČL sóda bikarbóny + bezfosfátového prášku do pečiva
70 g trstinového cukru
30 g kokosového oleja
1 vajce
130 g hnedej ryžovej múky
20 g mandlí
1. Datle nakrájame na menšie kúsky, zalejeme horúcim čajom a necháme 10 minút namočené.
2. Medzitým si vyšľaháme cukor s roztopeným kokosovým olejom, pridáme vajce a poriadne rozšľaháme. Prilejeme datľovú zmes a trochu premixujeme.
3. K múke pridáme sódu a prášok do pečiva, prisypeme k zmesi a zamiešame už iba varechou.
4. Na záver pridáme nasekané mandle a naplníme srnčí chrbát vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečieme 30-35 minút pri 180°C.