Domov Bezlepkové recepty Datľový chlebík (bezlepkový)
Datľový chlebík (bezlepkový)

Tento datľový chlebík  je vhodnou alternatívou raňajok, výborne sa hodí k čaju alebo poliaty nejakou ovocnou omáčkou ako dezert. Je bezlepkový, bez mliečny a vhodný aj pri eliminačnej diéte.

Datľový chlebík (bezlepkový)

Potrebujeme:
100 g medjool datlí
100 ml horúceho čaju (akýkoľvek tolerujete)
1/2 ČL sóda bikarbóny + bezfosfátového prášku do pečiva
70 g trstinového cukru
30 g kokosového oleja
1 vajce
130 g hnedej ryžovej múky
20 g mandlí

1. Datle nakrájame na menšie kúsky, zalejeme horúcim čajom a necháme 10 minút namočené.
2. Medzitým si vyšľaháme cukor s roztopeným kokosovým olejom, pridáme vajce a poriadne rozšľaháme. Prilejeme datľovú zmes a trochu premixujeme.
3. K múke pridáme sódu a prášok do pečiva, prisypeme k zmesi a zamiešame už iba varechou.
4. Na záver pridáme nasekané mandle a naplníme srnčí chrbát vystlaný papierom na pečenie.
5. Pečieme 30-35 minút pri 180°C.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.