Za posledné mesiace som si karob veľmi obľúbila, i keď zo začiatku sme teda kamaráti neboli. Teraz ho však používam častejšie a na prvý pohľad by skutočne nikto nepovedal, že keksíky nie sú čokoládové. Čo sa týka chuti, tam už badať malý rozdiel, no asi nie až taký, pretože aj „nehistaminici“, ktorí by mohli normálne kakao si na nich pochutnali 🙂
Potrebujeme:
300g špaldovej múky
130g pšenovej múky
30g kokosovej múky
4 PL karobu
100g agave
3 vajcia
200g rastlinného masla Alsan
1. Múky a karob preosejeme do misy.
2. Pridáme k nim agave, vajcia a zmäknutý Alsan a vypracujeme cesto v kuchynskom robote.
3. S cestom sa veľmi dobre pracuje, je pevné, takže ho netreba odkladať do chladu.
4. Vykrajujeme ľubovolné tvary, ktoré pečieme pri 180°C 10 minút.
Ja som skúšala najprv pečiatky, no pri tomto recepte sa mi nie úplne osvedčili. Vzor sa nedal všade dobre vidieť, niektoré keksíky sa aj zdeformovali, tak som nakoniec radšej vytvorila týchto gingerbread panáčikov 🙂