Domov DezertyKoláče, torty Netradičná kokosová torta

Netradičná kokosová torta

autor: hitjezdravozit 12. januára 2017
Netradičná kokosová torta

Veľa ľudí nepoužíva kombináciu sladkého so zeleninou a pritom nevedia o čo prichádzajú. Ak zvolíte dobrú kombináciu, súhra chutí vás určite nesklame! K veľmi známym zeleninovým sladkostiam patrí napríklad mrkvová torta či cviklové brownies, ktoré obľubuje celý svet. Ja som dnes vymyslela niečo takéto 🙂

kokosová torta 2
Potrebujeme:
125g ghee masla
80g trstinového cukru
2 vajcia
125g špaldovej múky
1 ČL sóda bikarbony
kôra z polky bio citróna
50g najemno nastrúhanej mrkvy
50g najemno nastrúhanej cukety

1. Maslo izbovej teploty rozmixujeme s cukrom.
2. Pridáme vajce a mixujeme ďalej.
3. Múku zmiešame so sódou bikarbonou a spolu s citrónovou kôrou pridáme k mokrým ingredienciám.
4. Na záver špachtlou primiešame zeleninu.
5. Pečieme 18-20 min pri 180°C v tortovej forme rozmeru 20cm.

Krém:
1 konzerva kokosovej smotany (samozrejme bez akýchkoľvek pridaných látok, kupovaná v bio obchode, neodporúčam tie, čo bežne dostať v supermarketoch, tie totižto obsahujú pridané látky)
1 PL zomletého trstinového cukru na práškový
kôra z druhej polky citróna

1. Konzervu dáme deň pred otvorením do chladničky a pár hodín pred šľahaním dáme do chldničky aj nerezovú misku na šľahanie.
2. Vyberieme ich až tesne pred šľahaním.
3. Smotanu pár minút šľaháme až potom k nej opatrne prisypeme cukor, kôru z citróna a šľaháme ďalej.
4. Nebude úplne tuhá ako klasická smotana na šľahanie, no pekne udržala svoj tvar na torte.

kokosová torta 1
Bohužiaľ nemám fotku rezu, pretože som ju brala na návštevu.

Mohlo by sa vám páčiť aj

4 komentáre

Katka 12. januára 2017 o 18:30

Pati, aku znacku smotany pouzivas?

Odpovedať
hitjezdravozit 13. januára 2017 o 19:59

Ahoj Katka, značka sa volá Zafír. Je to malá modrá plechovka, ktorá má 165ml.

Odpovedať
Katka 14. januára 2017 o 11:39

Dakujem. Este som ju v kosiciach nikde nevidela, tak mozno skusim objednat cez internet. Zatial sa mi nikdy nepodarilo uplne naslahat kokosovy krem…

Odpovedať
hitjezdravozit 14. januára 2017 o 12:51

Nie je začo 🙂 No však ani mne 🙁 Ani tento krém nie je úplne tuhý ako som písala..ale aspoň sa nerozteká a v tenšej vrstve držal na torte úplne v pohode 😉 Neviem, či existuje skutočne taká alternatíva (bez želatíny a iných pridaných látok), z ktorej vznikne fakt tvrdý krém.

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.