Tento recept som robila ešte doma, no rozmýšľam, že si ho spravím znovu, pretože k nemu vlastne mám všetky ingrediencie a tak isto k nemu nepotrebujem mixér, ktorý mi tu bohužiaľ chýba. Použila som v ňom perfektné mandľové maslo od Powerlogy, dá sa však nahradiť aj arašidovým. Muffiny sú veľmi vďačné malé koláčiky, ktoré sú rýchlo hotové, netreba k nim veľa „náradia“ a napriek tomu chutia skvelo. Patria možno k tým suchším sladkostiam, to však veľmi jednoducho vyriešite nejakým domácim džemom alebo práve niektorou zo spomínaných orechových pochúťok 😉
150 g špaldovej múky
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
štipku soli
3 PL mandľového masla (asi 70g)
150 ml rastlinného mlieka (ja som mala ovsené)
3 PL agave (asi 30g)
na posypanie mandľové lupienky
1. Múku si preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a soľou.
2. Pridáme k nej mandľové maslo a zamiešame varechou. Vznikne nám akoby „mrvenička“.
3. K nej pridáme rastlinné mlieko a agave a poriadne rozmiešame, nemixujeme mixérom!
4. Naplníme košíky a posypeme mandľovými lupienkam.
5. Pečieme 15 min. pri 180°C.
2 komentáre
zdravím, tu špaldovou mouku HLADKOU? NEBO CELOZRNOU?
díky!
Dobrý deň. Hladkú 🙂