Tieto linecké chutia skoro úplne ako pravé a ešte k tomu sú aj veľmi jednoduché a rýchlo hotové 😉 Vytvorila som ich tak, aby ich tolerovalo čo najširšie spektrum alergikov a teda sú bezmliečne, nízkohistamínové, bez cukru a vegánske. To bola výzva,čo? 😀 Recept na bezlepkové nájdete TU.
Potrebujeme (asi na 20-25ks):
250g špaldovej múky
100 g kokosového oleja
60g agáve sirupu
domáci slivkový (alebo akýkoľvek tolerovaný) džem na zlepovanie
1. Kokosový olej si rozpustíme, no dáme pozor aby nebol horúci! Zmiešame všetky suroviny a vytvoríme cesto, ktoré sa bude zdať na prvý pohľad krásne scelené, no pracuje sa s ním trošku ťažšie. Čo by sme však nespravili pre pre nás vhodné maškrtenie? 😉
2. Cesto sa nebude dať krásne rozvaľkať. Ja som si vždy zobrala menši kúsok a vykrajovala skôr hrubšie keksíčky aby mi držali pekne pokope. Bude to trošku babračka, ale výsledok stojí za to! Tieto linecké sú naozaj vynikajúce a ich chuť prekvapila aj mňa. 🙂
3. Pečieme ich pri 160°C 8-10min.
4. Vychladnuté zlepujeme domácim slivkovým džemom 🙂
Konečne sa mi podaril dobrý recept BEZ masla!! Takže aj alergici na kazein si môžu vydýchnuť a vychutnať si pravé Vianoce. 🙂
1 komentár