Domov Dezerty Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

autor: hitjezdravozit 11. júna 2019
Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

Na madlenky som sa chystala od kedy som videla film Kuriér, kde ich francúzsky herec François Berléand pripravoval pre Jasona Stathama. 😀 A to už je veru doooobre dávno.
Ani neviem, prečo som sa do nich nepustila skôr, keďže ich príprava je v skutku jednoduchá a veľmi variabilná. Zámenou pár ingrediencií môžete dostať vždy novú a novú príchuť.

Bazový sirup

Keďže sezóna bazy je v plnom prúde a ja som pred pár dňami robila domáci bazový sirup, povedala som si, že ho vyskúšam zakomponovať aj do nejakého receptu. A keďže madlenky sú momentálne moja závislosť, voľba bola jasná.
Ak vás zaujíma ako som robila bazový sirup, inšpirovala som sa u kamošky Ely na jej blogu Zo srdca do hrnca , až na to, že som z receptu vynechala citrón. Keďže teraz nemám toľko času ako by som potrebovala, nechcela som experimentovať a išla som na istotu cez niekoho, kto má recept overený.
Mimochodom, jeden recept na bazovú limonádu, ktorá je raz dva hotová a na ktorej si už pár týždňov pravidelne pochutnávam, nájdete v mojej knihe. Takže niečo bazové sa nájde aj u mňa. 😉

Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

Potrebujeme:
2 vajcia
60g trstinového cukru zomletého na práškový
pol dcl bazového sirupu
100g hladkej špaldovej múky
30g tekvicovej múky
¼ ČL tahitskej vanilky
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
70g kozieho masla

1. Vajcia ručným mixérom vyšľaháme s cukrom a bazovým sirupom dopenista.
2. Múky preosejeme a zmiešame s vanilkou a práškom do pečiva.
3. Maslo roztopíme (ale pozor, nemalo by byť horúce).
4. K tekutej zmesi prisypeme múčnu a prilejeme maslo. Mixérom vypracujeme cesto.
5. Formu na madlenky prstami vymastíme roztopeným maslom, ktoré nám ostalo na spodku misky.
6. Formu plníme do trištvtiny cestom a vložíme do vyhriatej rúry na 190°C. Pečieme 5 minút a následne rúru stiahneme na 160°C a dopečieme 10 minút.
7. Madlenky môžeme ľubovoľne ozdobiť. Ja som použila mandľové maslo a drvené tekvicové semienka a chia.

Na madlenkách sa mi veľmi páči aj ch tvar pripomínajúci mušľu. No nie sú krásne?? 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Makovo - citrónové madlenky | Hit je zdravo žiť 16. júla 2019 o 8:16

[…] Týždenne by som mohla pridávať recept na nové a nové madlenky, pretože sú tak neskutočne jednoduché na prípravu a zároveň také chutné. ? Ale zas aby som sa neopakovala, tak sľubujem, že teraz si s nimi už na chvíľu dám pokoj. ? Nezabudnite si pozrieť recept, ktorý som pridala naposledy – TU. […]

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme