Domov Dezerty Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

autor: hitjezdravozit 11. júna 2019
Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

Na madlenky som sa chystala od kedy som videla film Kuriér, kde ich francúzsky herec François Berléand pripravoval pre Jasona Stathama. 😀 A to už je veru doooobre dávno.
Ani neviem, prečo som sa do nich nepustila skôr, keďže ich príprava je v skutku jednoduchá a veľmi variabilná. Zámenou pár ingrediencií môžete dostať vždy novú a novú príchuť.

Bazový sirup

Keďže sezóna bazy je v plnom prúde a ja som pred pár dňami robila domáci bazový sirup, povedala som si, že ho vyskúšam zakomponovať aj do nejakého receptu. A keďže madlenky sú momentálne moja závislosť, voľba bola jasná.
Ak vás zaujíma ako som robila bazový sirup, inšpirovala som sa u kamošky Ely na jej blogu Zo srdca do hrnca , až na to, že som z receptu vynechala citrón. Keďže teraz nemám toľko času ako by som potrebovala, nechcela som experimentovať a išla som na istotu cez niekoho, kto má recept overený.
Mimochodom, jeden recept na bazovú limonádu, ktorá je raz dva hotová a na ktorej si už pár týždňov pravidelne pochutnávam, nájdete v mojej knihe. Takže niečo bazové sa nájde aj u mňa. 😉

Madlenky s kozím maslom a bazovým sirupom

Potrebujeme:
2 vajcia
60g trstinového cukru zomletého na práškový
pol dcl bazového sirupu
100g hladkej špaldovej múky
30g tekvicovej múky
¼ ČL tahitskej vanilky
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
70g kozieho masla

1. Vajcia ručným mixérom vyšľaháme s cukrom a bazovým sirupom dopenista.
2. Múky preosejeme a zmiešame s vanilkou a práškom do pečiva.
3. Maslo roztopíme (ale pozor, nemalo by byť horúce).
4. K tekutej zmesi prisypeme múčnu a prilejeme maslo. Mixérom vypracujeme cesto.
5. Formu na madlenky prstami vymastíme roztopeným maslom, ktoré nám ostalo na spodku misky.
6. Formu plníme do trištvtiny cestom a vložíme do vyhriatej rúry na 190°C. Pečieme 5 minút a následne rúru stiahneme na 160°C a dopečieme 10 minút.
7. Madlenky môžeme ľubovoľne ozdobiť. Ja som použila mandľové maslo a drvené tekvicové semienka a chia.

Na madlenkách sa mi veľmi páči aj ch tvar pripomínajúci mušľu. No nie sú krásne?? 🙂

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Makovo - citrónové madlenky | Hit je zdravo žiť 16. júla 2019 o 8:16

[…] Týždenne by som mohla pridávať recept na nové a nové madlenky, pretože sú tak neskutočne jednoduché na prípravu a zároveň také chutné. ? Ale zas aby som sa neopakovala, tak sľubujem, že teraz si s nimi už na chvíľu dám pokoj. ? Nezabudnite si pozrieť recept, ktorý som pridala naposledy – TU. […]

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.