Veľa krát som už mala pocit, že novú kašu nevymyslím, keďže my histaminici nemáme k dispozícii takú širokú škálu potravín. Avšak nakoniec sa vždy dokážem pohrať s chuťami a vznikne niečo chutné, výdatné a najmä zdravé.
Tentoraz som mala možnosť otestovať niektoré z rastlinných Alpro produktov, za čo by som touto cestou rada poďakovala.
Ak človek nemá k dispozícii vlastný výrobník rastlinného mlieka, myslím si, že ich produkty sú vhodnou alternatívou pre všetkých alergikov. Teší ma, že sa vyrábajú aj takéto potraviny, pretože nie každý má možnosť spraviť si doma vlastné mliečko. Ja túto možnosť mám, no predsa občas siahnem aj po tom “krabicovom”. Sem tam využívam aj ich rastlinné smotany, napríklad ryžovú, či kokosovú a občas si doprajem aj vanilkový puding. Napriek tomu, že je sójový, nespôsobuje mi ťažkosti.
Ovsená kaša s jablkom a hruškou
Potrebujeme:
1 šálku mandľového mlieka
3 PL ovsených vločiek
1 PL mletých mandlí
1 ČL datľového sirupu
3-4 datle
pol jablka
pol hrušky
chia semienka
1. Vločky si opražíme na sucho asi 1-2 minutky.
2. Zalejeme mliekom a necháme chvíľu variť.
3. Medzitým vykôstkujeme datle, nakrájame ich na menšie kúsky a nastrúhame jablko a hrušku.
4. Asi minútu pred dovarením pridáme do kaše mleté mandle a datle aby nám zmäkli.
5. Datľový sirup, jablko a hrušku pridávame až po odstavení z ohňa.
6. Poriadne kašu zamiešame aby sa nám chute spojili.
7. Kašu na záver posypeme chia semienkami a ozdobíme podľa chuti.