Vanilkové rožky na našom vianočnom stole nesmú nikdy chýbať. A tak som sa pustila do ich prípravy aj tento rok, no s menšími úpravami. 😉
Potrebujeme:
300g špaldovej múky
150g trstinového cukru (rozmixovaného na práškový)
150g mletých mandlí
250g masla (možno použiť aj bezlaktózové)
1 vajce
1 bio vanilkový cukor
+ trstinový cukor zmiešaný s 2 PL mletých mandlí na obaľovanie
1. Zmiešame všetky ingrediencie, vypracujeme cesto a odložíme ho na 30 min. do chladničky.
2. Vytvarujeme rohlíčky a pečieme pri 175°C 15min.
3. Ešte teplé obaľujeme v mandľovo-cukrovej zmesi.
2 komentáre
Ahoj
Prosím Ta,neskúšala si to s masťou ci kokosovým olejom?
Ďakujem
Ahojky, tieto žiaľ nie. Bojím sa, že to je tak krehké cesto už aj tak, že by sa možno veľmi sypali.