Skvelý nízkohistamínový a bezlaktózový recept na silvestrovské zemiakové pagáčiky 😉
Potrebujeme (asi na 30ks):
125g uvarených zemiakov
125g bezlaktózového masla (môžeme ho nahradiť kokosovým olejom, avšak z neho dajte len takých 80g, inak budú pagáče príliš mastné)
125g špaldovej múky
1 vajce
soľ
sezam
1. Uvarené, vychladnuté zemiaky nastrúhame najemno.
2. Pridáme k nim múku, zmäknuté maslo, soľ a polovičku vajíčka.
3. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme z neho pagáčiky.
5. Keď potrebujeme ušetriť čas, môžeme si odštipkávať kúsky cesta a tvarovať z nich placky.
6. Pagáčiky potrieme druhou polovičkou vajca a posypeme sezamom.
7. Pečieme pri 180°C asi 12 min.