Domov Bezlepkové recepty Zapekaná zelenina s Fetou

Zapekaná zelenina s Fetou

autor: hitjezdravozit 18. júla 2017
Zapekaná zelenina s Fetou

Letná sezóna so sebou prináša nespočetné množstvo čerstvej zeleninky. Tak som prvý krát tento rok kúpila patizón a keďže mám dusenej a varenej zeleniny dosť počas pracovných dní, keď proste nemám k dispozícii nič iné ako ryžovar, rozhodla som sa zapiecť si ho. Kombinácie som vymyslela, ako inak, od oka. Vedela som, že tam chcem mať Fetu a paradajky (tie žlté a oranžové sú vhodné aj pre histaminikov) a ostatné som pridala podľa toho, čo som doma našla alebo čo sa mi tam hodilo. Vznikla dokonalá súhra chutí a ja by som dokázala zjesť celú zapekaciu misu pokojne aj sama 😀 Rozmýšľam, že si túto dobrotu spravím zas 😉

 

Potrebujeme:
1 patizón
1 karfiol
100g Fety
6 oranžových cherry paradajok
2 vajcia
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
tymián
bazalku
himalájsku soľ

1. Patizón ošúpeme, nakrájame, navrstvíme do zapekacej misy poliatej olejom a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 10 min.
2. Medzitým si uvaríme ružičky karfiolu a vajcia vymiešame so soľou.
3. Na patizón navrstvíme karfiol, medzi neho zapichneme cherry paradajky v celku a polejeme vajíčkom.
4. Zeleninu posypeme bylinkami, Fetou a vrch potrieme olivovým olejom rozmiešaným s pretlačeným cesnakom.
5. Pečieme cca 30 min. pri 180°C.

Mohlo by sa vám páčiť aj

1 komentár

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.