Klasické Zimtsterne avšak upravené podľa seba aby boli úplne vhodné aj pre nás. 😉
Potrebujeme (asi na 40ks):
150g mletých mandlí
80g trstinového cukru (rozmixovaného na práškový)
1 bielok
1 ČL cejlónskej škorice
+ 1 bielok vyšľahané so 120g hnedého cukru na potretie
1. Mandle, cukor a škoricu premiešame. Pridáme bielok a vypracujeme pevné cesto.
2. Pracovnú dosku zakaždým posypeme trochou práškového trstinového cukru aby sa nám cesto nelepilo a vykrajujeme hviezdičky.
3. Tie potom potierame vyšľahaným bielkom a dáme piecť pri 150°C na 10-15 min.
Hviezdičky sa mi nepripiekli, avšak tým, že som použila trstinový cukor sa bielok prirodzene sfarbil jemne dohneda. Netreba sa toho zľaknúť 🙂
Pozn.:
Netreba sa zľaknúť tých bielkov, keďže sú upečené! Nie je to ako pri medovníkoch, ktoré sa zdobia polevou zo surových bielkov.