Domov DezertyBábovky Gaštanová bábovka

Gaštanová bábovka

autor: hitjezdravozit 20. marca 2016
Gaštanová bábovka

Konečne som si kúpila novú bábovkovú formu a tak som ju hneď musela vyskúšať. 🙂 Bábovka je vďačný koláčik, ktorý si môžete dať k čaju ale i namiesto raňajkového pečiva.

gaštan bábovka 1

Gaštanová bábovka

Potrebujeme:
4 bielky
4 žĺtka
160 g špaldovej múky
40 g gaštanovej múky
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
štipka soli
150 g trstinového cukru
3 PL kokosového oleja
1 dcl vody

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme k nim štipku soli, aby sneh krajšie narástol.
2. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny.
3. K žĺtkovej pene pomaly zašľaháme roztopený kokosový olej a vodu.
4. Múky zmiešame s práškom do pečiva.
5. Do žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame múky a sneh. Miešame opatrne a v jednom smere.
6. Bábovkovú formu si vytrieme trochou Alsanu a vysypeme múkou.
7. Pečieme pri 190°C okolo 30 min. Špajdľou môžeme vyskúšať, či je cesto prepečené.

gaštan bábovka 2

Vďaka gaštanovej múke má bábovka skvelú chuť, no kľudne ju môžete podávať aj s domácim lekvárom. Je to vlastne taká raňajková klasika. 🙂

gaštan bábovka 3

Mohlo by sa vám páčiť aj

2 komentáre

tinka 29. apríla 2016 o 17:34

Vyyborna!! Dnes do skolky napecena. A urobila som z nej „mramorovu“ do polovice cesta som dala karob a striedala bielu a hnedu zmes. TUTOVKA 🙂

Odpovedať
hitjezdravozit 1. mája 2016 o 10:29

Tak to sa teším, supeer 🙂 Aj ja som už robila mramorovú. Len ja karob až tak neobľubujem, takže raz za čas stačí 😀

Odpovedať

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme