Domov DezertyBábovky Jablková bábovka

Jablková bábovka

autor: hitjezdravozit 13. apríla 2016
Jablková bábovka

jablková bábovka

Potrebujeme:
3 vajcia
200 g špaldovej múky
100 g trstinového cukru
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
1 PL jablkovej vlákniny
1 bio vanilkový cukor alebo struk
35 ml kokosového oleja
rastlinné mlieko
2 jablká

1. Múku zmiešame s cukrom, práškom do pečiva, jablkovou vlákninou a vanilkou.
2. Medzitým si rozdelíme vajíčka a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3. K múčnej zmesy pridáme nastrúhané jablká, žĺtky, roztopený kokosový olej a zamiešame. Ak je cesto príliš tuhé, prilejem 1-2 dcl rastlinného mlieka. Ja som mala práve konopné.
4. Na záver do cesta opatrne zamiešame sneh.
5. Bábovkovú formu vytrieme kokosovým olejom, vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto.
6. Pečieme pri 180°C cca 35-40 minút.

jablková bábovkaa
Táto bábovka je šťavnatá, takže chutí vynikajúco aj samostatne, ale môžete si ju dať aj vrámci raňajok s domácim džemom 😉

jablková bábovkaaa

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme